El telèfon 1·1·2 Ucraïna rep 1.751 trucades en quatre mesos de funcionament

El telèfon de la Generalitat d’Emergències 1·1·2 Ucraïna ha rebut durant els seus quatre mesos de funcionament un total de 1.751 trucades. Segons el balanç acumulat, es tracta de consultes de persones refugiades ucraïneses que han arribat a la Comunitat Valenciana amb motiu de la invasió russa o de persones valencianes sol·licitant informació sobre prestacions per a les refugiades.

Del total de trucades rebudes des de finals del mes de març, 234 (13,3%) corresponen a consultes relacionades amb l’assistència humanitària o possibilitats d’acolliment. Durant aquest període el telèfon 1·1·2 Ucraïna ha rebut un total de 258 trucades (14,7%) sol·licitant informació de serveis o assistències socials de diversa índole.

La resta de consultes realitzades a aquest servei creat per l’Agència Valenciana de Seguretat i Respostes a les Emergències representen el 72% del total de les trucades. En aquest cas, són relatives a situacions en què calia activar serveis d’emergències i seguretat. En concret, el 30% es refereixen a la necessitat d’assistència sanitària i el 18% a problemes de seguretat.

El passat 29 de març, la Generalitat va posar en marxa el telèfon 1·1·2 Ucraïna per atendre en ucraïnès i en rus les persones afectades per la crisi humanitària oferint-los orientació i assessorament sobre serveis bàsics durant els primers mesos de la seva arribada a la Comunitat Valenciana.

Segons les dades registrades pel servei de l’1·1·2, el mes de més volum de consultes va ser l’abril, quan se’n van fer un total de 875, una xifra que suposa el 50% del total. Durant aquest darrer mes, només una de cada quatre trucades rebudes ha estat per fer sol·licituds d’informació.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha destacat la importància d‟aquest servei especialitzat d‟assessorament i orientació. “Durant aquests mesos s’ha reforçat aquesta assistència per resoldre els dubtes i les necessitats bàsiques de les persones refugiades. Ara, podran continuar informant-se a través del nostre personal de l’1·1·2 i del portal Gvaoberta.ucraïna habilitat per la Generalitat per facilitar l’accés a tots els serveis i atencions que necessitin, en àmbits com ajuda humanitària, allotjament o material lingüístic, entre d’altres”.

José María Ángel ha subratllat la gran tasca que ha desenvolupat durant aquest període el personal del telèfon 1·1·2 Comunitat Valenciana en aquest dispositiu especial. En aquest sentit, ha afegit que durant els mesos del servei les persones que han estat darrere de l’1·1·2 Ucraïna han demostrat la seva professionalitat i eficàcia a l’hora d’atendre les emergències i dubtes durant les primeres setmanes d’estada de les persones procedents d’Ucraïna”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: