El telèfon 1·1·2 Comunitat Valenciana atén 1.937 trucades relacionades amb situacions de risc per violència de gènere des de començament d’any

El telèfon únic d’Emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana ha rebut un total de 1.937 trucades relacionades amb situacions de risc per violència contra la dona, entre l’1 de gener i el 14 de novembre. Aquestes trucades que han estat identificades i ateses de manera prioritària d’acord amb el protocol. Aquesta xifra suposa un augment del 6% respecte a les trucades rebudes en el mateix període del 2020, en què es van atendre 1.828.

La majoria de les trucades rebudes el 112 procedien del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció a les Víctimes de la Violència de Gènere ATENPRO (1.163 trucades); seguit de les trucades derivades des del 016 d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere (545 trucades); i des dels Centres Dona 24 hores (110 trucades).

El període de l’any amb més incidència de trucades per violència de gènere es correspon amb el comprès entre el juny i l’octubre i coincideix amb la tendència d’anys anteriors. En aquests cinc mesos s’han atès 1.009 trucades, fet que suposa un 14% més respecte al mateix període del 2020 (866).

En el 91% dels casos (1.764 trucades) va ser necessari mobilitzar mitjans de seguretat i en el 7,9% (153 trucades) mitjans sanitaris. Els efectius de seguretat es van desplaçar 1.046 vegades després de saltar l’alarma d’algunes de les víctimes, 473 vegades per atendre una agressió i 216 davant de l’avís d’una situació de perill.

D’altra banda, els mitjans sanitaris es van mobilitzar en 9 ocasions per atendre trucades per fort dolor a l’abdomen, extremitats, tòrax i cap després d’una presumpta agressió i en 6 ocasions per accidents sanitaris relacionats amb ferides, accidents o intoxicacions, entre moltes altres casuístiques .

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que el volum de trucades revela que l’1·1·2 “és una eina valuosa i eficaç entre l’ampli ventall de recursos que la Generalitat té per lluitar contra la violència de gènere”. Per a la consellera, “és essencial que els poders públics donin una resposta ràpida davant de qualsevol amenaça que, després, es complementa amb tota l’atenció multidisciplinària que la Generalitat posa a disposició de les dones víctimes del terrorisme masclista”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: