El telèfon 1·1·2 Comunitat Valenciana atén 1.731 trucades relacionades amb situacions de risc per violència de gènere

El telèfon d’Emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana ha rebut un total de 1.731 trucades relacionades amb situacions de risc per violència contra la dona, entre l’1 de gener i el 22 de novembre. En total s’han atès aquest any 206 trucades menys, una xifra que suposa un descens de gairebé el 10% respecte a les rebudes el mateix període de l’any anterior, que van pujar a 1.937.

Les trucades relatives a casos en què hi ha un risc per violència de gènere rebudes al telèfon d’Emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana són identificades i ateses amb caràcter prioritari i seguint els protocols establerts a aquest efecte.

En aquest sentit, la majoria de les trucades rebudes procedien del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció a les Víctimes de la Violència de Gènere Atendro (1.171 trucades); seguit de les trucades derivades des del 016 d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere (478 trucades); i des dels Centres Dona 24 hores (82 trucades).

El període de l’any amb més incidència de trucades per violència de gènere es correspon amb el comprès entre els mesos de juny i octubre, seguint la tendència marcada els dos anys anteriors. En aquests cinc mesos s’han atès 814 trucades, 195 trucades menys respecte al mateix període del 2021 (1.009).

En el 90% dels casos (1.555 trucades) va ser necessari mobilitzar mitjans de seguretat, mentre que 155 trucades van haver de ser ateses per mitjans sanitaris. Els efectius de seguretat es van desplaçar 1.018 vegades després de saltar l’alarma d’algunes de les víctimes, 305 vegades per atendre una agressió i 212 vegades davant l’avís d’una situació de perill.

D’altra banda, els mitjans sanitaris es van mobilitzar en 7 ocasions per atendre trucades per fort dolor a l’abdomen, extremitats, tòrax i cap després d’una presumpta agressió i en altres 7 ocasions per accidents sanitaris relacionats amb ferides, accidents o intoxicacions, entre moltes altres casuístiques.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat el compromís de la Generalitat a la lluita contra la violència de gènere. Una xacra -ha dit- “a la qual hem de fer front amb totes les eines i recursos que tenim al nostre abast”.

Bravo ha subratllat que la feina que realitza l’equip de l’1·1·2 “és la primera baula d’una gran cadena a què se sumen la resta d’iniciatives que duem a terme per afrontar aquesta realitat insuportable”.

En aquesta línia, ha afegit, “no pararem fins que aquesta societat sigui profundament igualitària, inclusiva i lliure de violència masclista. Per això continuem donant una resposta ràpida i eficaç per assistir les víctimes i acabar amb aquesta xacra d’una vegada per totes”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: