El Tau Castelló s’imposa al Melilla en un partit molt disputat (92-91)

TAU CASTELLÓ: Sabaté (4), Alvarado (3), Rozitis (15), Hermanson (4), Bilbao (10) –cinc inicial–; Hook (0), vam der Vuurst (6), Faner (19), Hernández (6), Hermanson (11), Edwards (4), Stutz (14)

MELILLA S.P. CAPITAL: Pavlov (12), Sánchez Infantes (6), Rakocevic (22), Dedovic (4), Ruesga (4) –cinc inicial–; Fang (17), Mazaira (11), Maiza (3), Llorca (12)

ÀRBITRES: Pere Munar Bañón, Juan Ramón Hurtado Almansa i Julio Rijo Muñoz.

PARCIALS: 10-8, 19-21, 34-25, 40-35, 47-39 (descans); 62-47, 64-61, 74,-70, 82-82 (descans); 92-91(final del partit).

INCIDÈNCIES: Molt bon ambient al pavelló Ciutat de Castelló, amb prop de 2000 persones a les grades. Tres baixes per COVID-19 al Melilla S.P. Capital

El TAU Castelló va vèncer a la pròrroga el Melilla S.P. Ciutat Capital en una trobada plena de tensió al Ciutat de Castelló. Els locals van haver de recórrer a la pròrroga per doblegar la igualada, però un triple final de Joan Faner va servir perquè la victòria es quedés a Castelló.

El primer quart es va regir per la igualtat. El TAU Castelló va desplegar un joc molt coral. Les penetracions dels de fora van compensar la manca d’encert des de la zona de triple. Mentrestant, primer Rozitis i després Kai Edwards feien les delícies del seu entrenador, que havia posat èmfasi en els rebots durant la prèvia. Tot i això, l’efectivitat dels jugadors del Melilla va mantenir la igualada fins que en les últimes jugades els visitants van anotar i la decisió de Faner quan intentava l’últim triple deixava el TAU Castelló lleugerament per darrere al marcador. Alejandro Mazaira es va erigir en líder del seu equip amb 8 punts dels 21 amb què tancarien el parcial, pels 19 del TAU Castelló.

Al segon quart, però, el TAU Castelló va desequilibrar les tornes per arribar a posar-se fins a 12 punts per sobre. En els primers 6 minuts, els de Melilla només van ser capaços de collir quatre punts. Els locals no van trigar a retallar l’avantatge heretat de la primera meitat i obrir una escletxa a tenir en compte. Dos triples de van der Vuurst en els seus primers trets van deixar el marcador el 37-25 i van obligar Arturo Álvarez a gastar dos temps morts. El mateix faria Toni Ten en veure que els de Melilla reduïen la bretxa en sis punts. Tot i així, Mazaira, estrella del Melilla S.P. Capital a la primera meitat, va acabar el parcial amb només tres punts. L’entrenador del TAU Castelló acabaria donant entrada a Óscar Alvarado perquè ordenés a l’equip i el base respondria a la confiança fent el mateix i anotant el darrer triple del quart per segellar el 47-39.

La segona part es va reprendre amb la mateixa tendència. En els primers cinc minuts del primer quart, el TAU Castelló, dirigit per un Joan Faner imperial va doblegar un Melilla baralló. Un triple del número vuit i una assistència de somni per a Rozitis van tornar a obligar Arturo Álvarez a demanar un temps mort clau. A partir de llavors, alguna cosa canviaria en tots dos contendents. El TAU Castelló només anotaria dos punts de tir lliure més en els cinc minuts restants, mentre que els rivals retallarien la distància fins als tres punts. Toni Ten va intentar repetir la jugada del segon quart, donant entrada a Óscar Alvarado, que va repartir instruccions a tots els seus companys; però ni així es va poder evitar que el tercer parcial acabés 64-61.

Ja a l’últim quart, es palpava la tensió quan Melilla anotava el 66-64. Semblava que el TAU Castelló mantenia a ratlla l’avantatge fins que un triple de Melilla pujava el 74-71. A la següent jugada el triple d’Óscar Alvarado rebotava al cèrcol i en l’atac visitant Mouhamed Barro posava per davant el seu equip amb una cistella que obligava Toni Ten a demanar el segon temps mort. Amb 76-79 Mazaira no només cometia la seva quarta falta del partit sinó que lliurava a l’equip local dos tirs lliures i la pilota al següent atac. Aquí Joan Faner es va erigir una vegada més en heroi per anotar tots dos tirs, així com els següents dos llançaments que van tornar l’avantatge al TAU Castelló: 82-79. De totes maneres, un triple de Nikola Rakocevic quan faltaven 22 segons va tornar la igualada. Toni Ten va demanar el tercer temps mort de la part i va preparar l’atac. Aquí Mazaira cometria la seva última falta, després de la qual Faner no podria impedir la pròrroga.

En el temps afegit començaria millor el TAU Castelló, que se’n col·locava quatre a dalt, 89-85; però un altre arreón de Melilla S.P. Capital acabava amb un triple que els tornava a posar al davant 89-91. En aquest moment de màxima tensió, un triple de Joan Faner aixecava tota la grada, que havia fet tremolar el Ciutat de Castelló durant tot el matx. Amb 18 segons restants, els visitants no es van poder aixecar aquesta vegada i el TAU Castelló aconsegueix una victòria èpica per augmentar la bretxa amb un dels seus rivals pel play-off.

Informacio: Tau Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.