El sistema de bitllet senzill QR per metrobús rep el premi ITS Espanya

El bitllet senzill QR per Metrobus que l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) va posar en marxa aquest primer de juny, ha estat reconegut amb el premi ITS Espanya.

El conseller d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Arcadi Espanya, que ha recollit el guardó, ha destacat que “aquesta associació relacionada amb els Sistemes Intel·ligents de Transport ha valorat l’esforç de la ATMV per adaptar-se a les noves plataformes de pagament, avançant en la digitalització de el sistema de transport públic que representa un gran impuls per a potenciar el seu ús “.

Aquest sistema permet través de l’APP Correu mobil-ity, adquirir el bitllet senzill des de qualsevol origen i per totes les destinacions de l’àrea metropolitana de València, a el mateix cost que amb diners efectius, i facilita l’ús de l’transport públic a través del mòbil . A més, l’aplicació fa possible la compra mitjançant veu, amb el que es millora l’accessibilitat de metrobús per a les persones invidents.

En aquesta primera etapa, cal ensenyar el bitllet comprat (qr dinàmic) als conductors, però es preveu instal·lar noves validadores que en permetin la lectura i implantar també altres maneres de pagament com el Bo 10 de Metrobus.

Aquesta nova forma de pagament s’ha aconseguit amb una col·laboració entre la ATMV, l’empresa de l’app Passgo, la Universitat Politècnica de València i l’empresa de xarxa de vendes de l’Autoritat, Logista.

El Fòrum de Noves Tecnologies en el Transport, ITS Espanya, és una Associació sense ànim de lucre fundada el 2002 amb l’objectiu d’unir a el sector públic, privat i acadèmic relacionat amb els Sistemes Intel·ligents de Transport, per fer més segura, sostenible i eficient la mobilitat de persones i mercaderies a través dels diferents modes de transport.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: