El PPCV denuncia que Oltra “ha abandonat a la seva sort” als valencians més vulnerables

La vicesecretària regional del (PPCV), Elena Bastidas ha denunciat que la vicepresidenta de Política Social, Mónica Oltra, “ha abandonat a la seva sort als valencians més vulnerables”, vam registrar els percentatges de places residencials i de dia més baix d’Espanya, hi ha 1 15.000 valencians dependents en uns llimbs administratiu i estem molt per sota de l’atenció en teleassistència i ajuda a domicili.

Bastidas ha fet referència així a la gestió en política social del Botànic, que ha titllat de “gran mentida” i en aquest context ha assenyalat que “les dades i la trista realitat han tombat la política de eslògans i de samarretes de la vicepresidenta Mónica Oltra “.

Així ha resumit la situació d ‘ “emergència social” que viu la Comunitat perquè el percentatge de places per persona de més de 65 anys és el més baix d’Espanya, només per darrere de les Canàries, amb 1,4 punts gairebé la meitat que la mitjana nacional (2,5%).

A més, som la comunitat amb major nombre de famílies cuidadores, amb un 56% del total de prestacions, 25 untos per sobre de la mitjana, el que demostra el grau de desprofessionalització de les polítiques de Mónica Oltra; és la que menys prestacions per teleassistència paga, 12 punts per sota de la mitjana, i de la que menys prestacions d’ajuda a domicili paga, 16 punts per sota de la mitjana.

“Oltra aplica l’atenció a la dependència low cost, ha desprofessionalitzat l’atenció als dependendientes perquè els cuidadors familiars li costen un 66% més barats”, ha assenyalat.

Gairebé 48.737 de les prestacions concedides per la Generalitat són per als cuidadors familiars. “Mónica Oltra ha tret la gestió de la Dependència de la Generalitat i se l’ha traspassat a les famílies”.

Bastidas ha explicat que segons dades del Ministeri a la Comunitat Valenciana hi ha més de 35.000 valencians a espera d’una valoració o de cobrar la seva prestació. Tant és així que actualment hi ha 134.000 sol·licituds de dependència, d’ells només cobren 82.000, la ràtio més baixa d’Espanya només per darrere de Canàries. I d’aquestes sol·licituds, només s’han valorat 114.000

“El pitjor és que hi ha hi ha 15.000 dependents amb dret a prestació que no encara no cobren, 15.000 dependents en uns llimbs administratiu patint les conseqüències”, ha denunciat.

A més, la Comunitat està a la cua en places per a persones sense llar, gairebé 50 punts per sota de la mitjana nacional. Si a Espanya hi ha 62 places per cada 100.000 habitants, en la nostra Comunitat hi ha només 15. És a dir, un 75% menys que la mitjana nacional, vergonyós.

Bastidas ha assenyalat que la “mala gestió” ha estat denunciada pel TSJCV que “s’ha convertit en un company de viatge per a Oltra perquè sentència després de sentència, és l’únic que salvaguarda els drets dels més necessitats davant de la gestió del Consell” . Així, ha recordat que ja hi ha tres sentències que tomben la gestió en les adjudicacions de les residències de persones per a majors que demostren que Oltra “pensa més en l’interès econòmic que en el social”.

Respecte d’això, ha denuciado que en matèries com la violència de gènere, un tema del qual ha fet bandera, hagi baixat el percentatge de les places d’acollida per a dones víctimes de violència de gènere en relació a les dones amb ordre de protecció. Passem d’un 7,7 a un 7,1. No ho diem nosaltres, ni tan sols el ministeri. Són dades de la Comunitat Valenciana “, ha lamentat.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: