El PPCS reclama al PSOE un pla d’acció que eviti el col·lapse del sector taulell que utilitza més de 25.000 famílies de Castelló

El Partit Popular de la província de Castelló ha reclamat al Govern dʻEspanya que implementi un pla dʻacció “que eviti el col·lapse del sector tauleller que empra més de 25.000 famílies de la província”. Ho ha reclamat la portaveu provincial del PP, Salomé Pradas, en un escenari “cada vegada més complex i asfixiant per a un motor econòmic de la nostra província. Perquè a l’increment dels preus del gas i l’electricitat i l’augment del cost de les primeres matèries, se suma ara un dramàtic conflicte bèl·lic i que té un impacte econòmic innegable”.

Aquesta situació, que ja va ser advertida al PSOE el 16 de desembre per la presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, en la negociació del pressupost de Diputació per al 2022, continua sent bandera del Partit Popular de Castelló que a través de la portaveu provincial, Salomé Pradas, exigeix ​​“un pla de xoc urgent”.

“L’increment dels costos energètics que està afectant famílies, pimes i comerços, està llastrant la competitivitat d’un dels pilars econòmics de la província, el del sector de la rajola”, i són necessàries “alternatives al càstig competitiu i pujades fiscals que el PSOE està imposant i que cercenen el futur a milers de famílies castellonenques”.

Cal recordar que des del novembre del 2020 el PPCS reclama al PSOE mesures econòmiques i rebaixes fiscals que esmorteeixin l’escenari crític en què es mou el sector com a conseqüència de la Llei del Canvi Climàtic i Transició Ecològica, el Fons Nacional per a la Sostenibilitat del Sistema Elèctric i els nous criteris per als drets demissió. “A tot això sumem ara un conflicte bèl·lic que complica encara més la viabilitat econòmica del sector”.

I per això, explica Pradas, “hem reclamat una rebaixa ambiciosa de l’IAE a nivell provincial que el PSOE ha tombat de forma reiterada, i avui seguim reclamant perquè s’atengui el sector amb la patronal del qual, ASCER, el PP es va reunir el 24 de setembre maig de 2021 i les demandes de les quals abandera amb l’objectiu de protegir més de 25.000 famílies. “Cal flexibilitzar els costos disparats per la pujada del gas i l’electricitat, cal cessar l’especulació del mercat de drets d’emissions de CO2 i cal promoure incentius fiscals per fomentar les inversions”, recorda Pradas. “I no només cal fer-ho, sinó que és urgent, perquè ens juguem el futur de milers de famílies que tenen a la rajola la seva nòmina i benestar”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: