El PPCS reclama al Consell que torni a incloure els malalts d’Alzheimer de la província en el repartiment de les ajudes de l’IRPF

El Partit Popular de la província de Castelló ha reivindicat al Consell la inclusió dels malalts d’Alzheimer al repartiment de les ajudes de l’IRPF. La decisió d’excloure aquests fons de la línia d’atenció a persones grans de les subvencions de l’IRPF 2021-22 “és un cop dur per al col·lectiu, insostenible i injust”.

Mª Carmen Climent, vicesecretària de Benestar Social del PPCS, s’ha reunit amb el president de l’Associació de Familiars d’Alzheimer (AFA) a Castelló, Emilio Marmaneu, per saber de primera mà les conseqüències “d’una decisió tan lesiva”. Ho ha fet acompanyada pel secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, i pel president local del PP a Vila-real, Adrián Casabó, “perquè volem ajudar els qui reclamen un tracte just i digne per a un col·lectiu que mereix tota la nostra atenció” .

“Són centenars els pacients víctimes d’aquesta decisió que a la pràctica suspèn l’arribada de fons directes a través de l’IRPF que les associacions gestionaven per fer tant inversions com afrontar la despesa corrent”. Ara és la Generalitat qui administra els fons “i això provoca un atac directe a la seva autonomia i posa de debò risc l’atenció de les seves necessitats a través de cuidadors”.

Perquè, tal com ha assenyalat Climent, “la Conselleria d’Igualtat”, la que dirigeix ​​Mònica Oltra i que avui manté tancat el centre de dia de La Pineda, a Castelló, “ha decidit considerar únicament el col·lectiu persones grans beneficiàries d’aquestes ajudes ”. I això a la pràctica provoca “que pacients que pateixen Alzheimer o altres demències i que són menors de 65 anys, és a dir, adults, no entrin en aquesta línia de subvencions que s’atorga a càrrec del 0,7% de l’IRPF”.

“El Consell de Ximo Puig i Mònica Oltra han generat un problema que no existia en lloc de donar solucions i facilitar el benestar i la qualitat de vida a aquests pacients. I nosaltres, des del PPCS, exercirem totes les accions que estiguin a la nostra mà per garantir la protecció d’un col·lectiu vulnerable que no mereix maltractament sinó auxili”, ha conclòs Climent.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: