El PP Castelló exigeix ​​conèixer els motius de l’ordre de la conselleria que ha obligat a paralitzar les obres de l’entorn BIC a la Plaça Major

El Grup Municipal Popular demanarà demà dilluns, en Comissió Informativa, explicacions a la portaveu del govern municipal i regidora de Cultura, Verónica Ruiz, per l’ordre de paralització d’unes obres que van obrir en canal l’entorn BIC de la Plaça Major, on hi ha tres edificis declarats Bé d’Interès Cultural (el Fadrí, la cocatedral i l’Ajuntament).

El regidor popular, Vicent Sales, explica: “Volem conèixer els motius que han portat a la Conselleria de Cultura, especialment a l’àrea de Patrimoni, a ordenar la paralització de les perforacions a la Plaça Major. Sospitem que la regidora de Cultura, Verónica Ruiz, hagi permès obrir en canal la Plaça Major sense comptar amb els permisos especials que requereix una actuació en un entorn BIC, tal com especifica el Art35 1b de la Llei de Patrimnonio Cultural Valencià <<. ..en els conjunts històrics i en els entorns de protecció dels béns d’interès cultural requeriran autorització per part de la conselleria competent en matèria de cultura les actuacions de transcendència patrimonial … >> “.

Les obres van començar a finals d’octubre, però la intervenció amb maquinària per a l’obertura de rases, tant a la plaça de la Peixateria, com a la plaça Major va ser a mitjans novembre.

“El 20 de novembre vam preguntar, per primer cop al bipartit en comissió informativa, si s’havien sol·licitat els permisos especials per realitzar les perforacions en aquest entorn i ens van contestar que no calia, posteriorment, el 28 de novembre, ens confirmen la seva paralització i un mitjà de comunicació es fa ressò de la mateixa el 7 de desembre “.

“La mateixa regidora de Cultura, que tant presumeix de protegir el patrimoni, ha estat posada en dubte per la mateixa Conselleria, per haver permès unes perforacions presumptament il·legals en el centre de la ciutat. Tot apunta que Ruiz no es va preocupar de comptar amb les autoritzacions pertinents per salvaguardar els edificis declarats BIC, exposant el Patrimoni Històric castellonenc a possibles afeccions. Es tracta d’un atemptat al Patrimoni que podria comportar conseqüències penals “.

 

Informació i Foto: http://www.ppcastellon.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: