El Parc Científic de la Universitat d’Alacant recull 10 experiències empresarials d’èxit a ‘Emprendre amb nom de dona’

‘Emprendre amb nom de dona’ és el nom de la campanya organitzada pel Parc Científic de la Universitat d’Alacant en el marc del Dia Internacional de la Dona, a la celebració del qual s’ha abocat tota la comunitat universitària amb un completíssim programa d’activitats. La campanya parteix d’una exposició on es presenten 10 casos d’èxit de dones científiques, moltes de la Universitat, amb projectes empresarials vinculats al Parc Científic d’Alacant.

L’acte inaugural ha comptat amb la participació de la rectora, Amparo Navarro, que ha insistit “en la importància de visibilitzar referents femenins a tots els camps i professions, no només per eliminar barreres i trencar estereotips, sinó també per animar altres dones a no autoimposar-se frens o biaixos que els impedeixin ser el que vulguin ser”. Al costat de la rectora, a més de les deu dones protagonistes de la mostra, han assistit a l’acte les vicerectores de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, Maria Jesús Pastor; la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, Eva Espinar i la gerent del Parc Científic, Olga Francés, entre d’altres personalitats.

El projecte, que es difondrà durant aquest mes en diferents espais i formats, pretén conscienciar en la necessitat i la possibilitat que les joves científiques desenvolupin o participin en projectes empresarials d’empreses de base tecnològica. Sobre la iniciativa, Olga Francés ha explicat que “les dones, les nostres científiques, tenen cotes a assolir a l’àmbit empresarial, han d’ocupar espais que encara, en ple segle XXI, segueixen sent un lloc d’homes i la nostra societat, el nostre teixit econòmic , necessita el talent de la meitat de la població”.

Des del seu punt de vista, “no només es tracta de defensar els drets de la dona, la seva integració plena a totes les facetes de la societat, sinó en la necessitat que la nostra societat reconegui i entengui que tot el talent acumulat en les dones té de donar-se a conèixer, aplicar-se i desenvolupar-se en tot el potencial”.

Dones referents

A la campanya ‘Emprendre amb nom de dona’ participen referents de diferents disciplines de coneixement que actualment no només segueixen investigant, sinó aplicant els seus avenços i coneixements en una sèrie de productes i serveis a través de diferents empreses.

Les protagonistes d’aquesta primera edició del projecte són: Il·luminada Rodríguez (doctora en Enginyeria Química, d’Applynano; Nuria Oliver i Piera Riccio (enginyeres informàtiques expertes en intel·ligència artificial, de la Fundació Ellis); Adela Yánez (microbiòloga experta en diagnòstic ambiental, de Labaqua), Oksana Horodytska i Andrea Cabanes (Enginyeres químiques de Fych Technologies), Berenice Güerri (doctora en Biologia, de Glen Biotech), Noelia Martínez i Jennifer Martínez (Química i Enginyera Química, respectivament, de Solublion), i Silvia Marina, de Mediterranean Algae).

Cadascuna mostra les capacitats que les dones tenen per fer, exercir i desenvolupar la ciència, en qualsevol de les disciplines possibles, però totes coincideixen a destacar que “el desenvolupament científic té com a últim objectiu el desenvolupament de les societats, l’avenç de la humanitat i, per tant, la igualtat en drets i oportunitats”.

En aquest sentit, Olga Francés sosté que “la igualtat entre homes i dones al món empresarial, com en el científic, pot avançar encara i que la participació directa d’aquestes, i d’altres dones a tot el món, són la prova per a les generacions següents que pot ser possible i que, a més, és necessari”.

L’exposició es podrà visitar fins al dia 8 al vestíbul de l’edifici de rectorat. A partir d’aquesta data, itinerarà per diferents indrets del campus per acabar a l’edifici nous Instituts on té la seu el Parc Científic. L’objectiu és donar-li la major visibilitat possible.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: