El MuVIM celebrarà una ‘viquimarató’ sobre la Il·lustració

Informació i Foto: http://www.dival.es

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, acull aquest proper diumenge, a partir de les 10:00 hores, un taller d’edició de Viquipèdia, organitzat pels voluntaris d’Amical Wikimedia i que estarà centrat en la difusió de continguts i recursos relatius a la Il·lustració.

Aquesta iniciativa està orientada a ‘viquipedistes’ habituals, curiosos i gent que no coneix el funcionament d’aquesta popular enciclopèdia en línia, però té interès en conèixer-la millor, els quals es reuniran per aprendre a editar i difondre el coneixement lliure i multilingüe. L’entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l’aforament, i serà necessari que els participants vagen acompanyats dels seu propi dispositiu electrònic, ja siga l’ordinador portàtil, la tauleta, o qualsevol altre.

Aquest projecte conjunt entre Amical Wikimedia –l’associació que aglutina als ‘viquipedistes’– i el mateix MuVIM –l’únic centre a Europa dedicat específicament a la difusió del Moviment Il·lustrat–, tractaran de fer casar l’era de la informàtica amb el Segle de les Llums.

La Il·lustració va estar un moviment intel·lectual que al segle XVIII va fer possible el desenvolupament del pensament cap a una visió alliberadora de l’home i, a la seua vegada, un corrent preocupat per la generació i difusió del coneixement que va donar lloc al projecte de L’Encyclopédie.

Evidentment, des del segle XVIII i fins el present han canviat moltes coses. El compendi del coneixement del segle XXI ja no és L’Encyclopédie, donat que actualment s’han diversificat els suports de publicació on disposar del coneixement elaborat, amb infinitat de bases de dades i portals de difusió de la producció científica. No obstant això, amb el propòsit de gestionar millor la informació i que aquesta resulte accessible per a la major quantitat d’usuaris, existeix un projecte basat en L’Encyclopédie, però convenientment adaptat als nostres dies: la Viquipedia, l’enciclopèdia on-line col·laborativa.

Aquesta sessió forma part d’un ‘Viquiconcurs’, consistent en una selecció de 12 temes, que van des de Francisco Pérez Bayer al libertinisme de Lucilo Vanini. És tracta d’un concurs multilingüe, on es pot participar en qualsevol de les prop de 300 edicions idiomàtiques que comprèn l’enciclopèdia on-line.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: