El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) i l’ONG Atelier presentaran el dilluns 4 de desembre el documental Amanecerá y veremos

Informació i Foto: http://www.dival.es

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) i l’ONG Atelier presenten aquest dilluns 4 de desembre, a les 19:00 hores, al saló d’actes del museu de la Diputació de València el documental Amanecerá y veremos. Mujeres protagonistas de paz en Colombia. Un treball de Sergi Tarín que aborda el paper de vint dones en el procés de pau de Colòmbia, moltes de les quals han patit violència política i de gènere, i que des de les seues particularitats territorials i socials, lluiten per participar en la construcció d’una pau amb justícia de gènere a Colòmbia.

 

Aquesta organització valenciana dedica el 70% dels seus projectes a defensar els drets humans de les dones i, des de fa més de deu anys, Colòmbia és el lloc en el qual aquesta ONG ha centrat la major part dels seus esforços per donar suport a la recerca d’una solució política negociada al conflicte armat a Colòmbia seguint la Resolució 1325 del Consell de Seguretat de Nacions Unides, que reafirma l’important paper que exerceixen les dones en la prevenció i solució dels conflictes i en la consolidació de la pau.

 

Sobre aquests principis, Atelier i l’Organització Femenina Popular (OFP) han produït el documental Amanecerá y veremos. Mujeres protagonistas de paz en Colombia, que recull les veus d’aquestes vint dones en un intent de donar suport els seus drets a la veritat, a la justícia, a la reparació i a les garanties de no repetició.

 

I és que les dones han estat protagonistes i víctimes de la guerra a Colòmbia. Segons el Registre Únic de Víctimes, constitueixen el 51% de les víctimes de desplaçament forçat, el 47% de les d’homicidi i el 82% de les de violència sexual. A més, són aproximadament el 40% dels integrants de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC).

 

En la presentació del documental participaran Victoria Sandino, excomandant de les FARC-EP, portaveu de la subcomissió de Gènere i plenipotenciària a la Comissió d’Implementació de l’Acord de Pau; Consuelo Vidal, cofundadora d’Atelier i vinculada a la lluita antifranquista i al moviment feminista de la Comunitat Valenciana; i Sergi Tarín, el director del documental.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: