El MUA inaugura l’edició més internacional de la seva Convocatòria d’Arts Plàstiques Pluri-identitats

La creació artística contemporània per plantejar qüestions d’identitat de gènere, diversitat sexual i orientació afectivosexual es dóna cita un any més al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) amb la inauguració de la tercera edició de la Convocatòria d’Arts Visuals “Pluri-identitats”. L’acte inaugural tindrà lloc el proper divendres 10 de març a les 19 hores, a la sala Sempere. Pluri-identitats en planteja, a més de les qüestions d’identitat, altres en referència a la multiculturalitat com a lloc de trobada de els diferents pobles, religions, ètnies, cultures, usos i costums, com a altaveu per a les minories i eina per a la inclusió, com a espai de comprensió i tolerància… La mostra romandrà oberta al públic fins al 4 de juny.

Els responsables de la convocatòria detallen que, en aquesta tercera edició, s’han presentat a la convocatòria 52 projectes de 6 països, per la qual cosa la qualifiquen com a “edició més internacional”. Del total de projectes rebuts, el jurat ha seleccionat 12 propostes artístiques d´artistes d´Espanya, Brasil, Colòmbia i Armènia, i explica que “Es tracta d´un conjunt d´obres que destaca per la seva diversitat temàtica i tècnica, en què la pintura, el dibuix, la fotografia, l’escultura, el vídeo, la ceràmica, l’art digital i la instal·lació es donen la mà per fer caure estereotips i impulsar el valor de la pluralitat”. Andrea Corrals, Joan Fierro, Les Cutés (Aida Salán Sierra i Guillermo Esteban Avendaño), Natalia Lobato Ruiz, Juan F. Navarro, Novembre (Candela Sánchez i Celia Moreno), Antonio Pérez Gil, Priscil·la Ramal, Araks Sahakyan, María Sánchez López, Pablo Sánchez-Núñez, i Lucas Selezio de Souza, són els artistes seleccionats pel jurat les obres del qual integren el recorregut expositiu.

La Convocatòria d’Arts Visuals Pluriidentitats és una iniciativa del Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària en col·laboració amb el Vicerectorat d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, amb l’objectiu d’apropar a la societat altres veus i maneres d’entendre la realitat, i propiciar una reflexió sobre conceptes com a diversitat, respecte i llibertat, amb els quals aconseguir una societat més justa, inclusiva i igualitària

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: