El MARQ ofereix un cap de setmana de portes obertes per acomiadar l’exposició internacional d’Etruscos

El Museu Arqueològic d’Alacant ha organitzat per a aquest cap de setmana jornades de portes obertes amb entrada gratuïta per acomiadar l’exposició “Etruscos. L’alba de Roma”. La mostra internacional acaba la seva estada a Alacant després d’haver superat totes les expectatives de visitants des que es va inaugurar fa set mesos.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat els alacantins i visitants “a conèixer aquests darrers dies una gran mostra que ens ha permès descobrir una de les grans civilitzacions que van poblar les costes del Mediterrani a través de valuosos objectes que recorren la seva història”. Parra ha agraït a més la col·laboració dels museus participants i de l’ambaixada italiana “per la seva contribució, gràcies a la qual aquesta exposició ha estat un èxit avalat per la bona acollida del públic”.

L’accés a Etruscos durant el dissabte 19 i el diumenge 20 de març serà gratuït i en horari de 10.00 a 14.000 hores, ambdós dies, en coincidir dissabte amb la festivitat de Sant Josep. A més, i per facilitar al màxim lassistència, la visita serà lliure. Fins al divendres 18 de març, es podrà assistir de manera lliure o en grup però es recomana fer la reserva prèvia des de l’enllaç https://www.marqalicante.com/etruscos/.

“Etruscs. L’alba de Roma” està formada per 150 peces procedents de les excavacions més importants de l’antiga Etrúria, component la mostra monogràfica més exhibida a Espanya en l’última dècada sobre aquesta cultura. Inclou, a més, una selecció de peces originals del Museu Arqueològic Nacional de Florència (MAF) i del Museu Etrusc Guarnacci de Volterra que recorren la història de la civilització etrusca des dels seus orígens al segle IX a.C. fins a la seva gradual absorció pels romans al segle I a.C.

D’altra banda, la proposta incorpora material gràfic i didàctic que inclou projeccions audiovisuals, reproduccions en 3D i eines interactives modernes. Així mateix, i com a complement a la mostra internacional, ‘Huellas Etruscas a Alicante’ presenta un conjunt de 22 peces que recullen la empremta d’aquesta antiga cultura itàlica al territori alacantí revelant la importància dels rituals relacionats amb l’orfebreria i el vi en època ibèrica.

Informació i Foto: Diputació Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: