El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha atès ja 121 situacions d’emergència derivades de la gota freda

La Diputació de Castelló manté actiu el dispositiu provincial d’emergències en base a les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia i l’activació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la preemergència nivell vermell per temporal de pluges a tota la província. Així, el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació ha intervingut fins a les 13:30 hores d’avui divendres i des d’ahir a les 17:00 hores en un total de 121 serveis referents a incidències derivades d’aquesta situació.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha agraït la feina de tots els efectius que treballen des d’ahir per recuperar la normalitat en ls municipis de la província. «Seguirem treballant per recuperar la normalitat en tots els pobles, insistim en la prudència de tots els ciutadans per seguir sense haver de lamentar danys personals greus».

Cal tenir en compte que les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia indiquen que aquest episodi de pluges fortes pot variar la seva incidència final a la província segons diversos factors, de manera que es recomana un seguiment de l’actualització a les previsions i avisos.

Serveis realitzats fins a les 13:30 hores d’avui

Fins a les 13:30 hores d’avui divendres i des de les 17:00 hores d’ahir, el Consorci Provincial de Bombers ha realitzat un total de 121 serveis derivats de la situació del temporal.

D’ells, més de 25 es corresponen a intervencions per vehicles atrapats a l’aigua. Avui clarament el nord de la província s’acaba de posicionar ja com la zona més problemàtica per buidatges. Des d’ahir i fins a les 13:30 hores d’avui Benicarló acumula 38 serveis, Alcalà de Xivert 10 més 10 a Alcossebre i Peníscola 13.

Sobretot es tracta de buidatges en garatges, plantes baixes, comerços i instal·lacions com una residència i una piscina. També alguna caiguda d’arbres. En Alcossebre destaca l’afecció a diverses urbanitzacions properes a la costa. En aquest sentit, s’ha incorporat als treballs a Alcossebre una pala carregadora per netejar camins d’accessos, i 3 electrobombes de gran cabal amb capacitat d’extreure 60.000 litres / h.

Un complet dispositiu per atendre les emergències

Per atendre les emergències sorgides d’aquest episodi de gota freda, el departament de Bombers de la Diputació té operatius els quatre parcs professionals ubicats a Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb i els cinc parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat.

Són un total de 26 camions autobombes recolzats per 52 equips de buidatge dividits en 10 electrobombes, 34 motobombes i 8 turbobombes. Entre les electrobombes es compta amb 2 bombes de buidatge d’aigua de gran cabal i 1 especial per exhauriment de sòlids i fangs.

D’altra banda també es compta amb altres 15 camions autobomba corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de Castelló.

I és que el Consorci Provincial de Bombers de Castelló (QPBC) disposa d’un ampli dispositiu en tota la província preparat per ser activat de forma immediata en cas de ser necessari. L’activació de recursos s’ha de fer gradualment en base a les necessitats puntuals de cada moment i cada zona determinades per l’evolució de la situació.

equips especialitzats

Al costat de tot aquest dispositiu, el Consorci de Bombers té també activades la URM (Unitat de Rescat en Muntanya) i la URA (Unitat de Rescat Aquàtic) amb efectius distribuïts en els 4 parcs de bombers professionals.

La URA (Unitat de Rescat Aquàtic) disposa d’un vehicle remolc dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat i la resta de material necessari per a atendre qualsevol rescat en terra o mar.

A més en la Unitat de Rescat Aquàtic es compta amb:

– 2 embarcacions zodiac de rescat a baix calat
– 3 motos aquàtiques de rescat
– 5 pots de rescat en zones d’aigua estancada
– 3 embarcacions semirígides bimotor de 10 metres per rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Orpesa i Borriana.

Estan també activades 3 unitats de voluntaris de Protecció Civil de Diputació de Castelló per a fer rutes preventives en tota la província, i estarà disponible la Unitat Logística de Protecció Civil per actuar de forma immediata com a suport logístic al dispositiu de bombers. També estarà operativa la Unitat de Maquinària i Logística del QPBC, amb 3 pales carregadores i una mixta.

Consells per a la població

Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló es vol insistir a la ciutadania en general perquè, si no és estrictament necessari, s’eviti circular per carretera. En cas de fer-ho, en cap concepte s’han de travessar zones inundades, ni llits de rius i barrancs encara que es crea poder fer-ho.

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: