El Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant ressalta la importància del servei del 1 · 1 · 2 durant la pandèmia

El número de telèfon ‘UN, UN, DOS’ és, des de 1991, el nombre únic d’assistència a la ciutadania en tota la Unió Europea davant qualsevol situació d’urgència o emergència. A la província, aquest servei està ubicat físicament al Parc Central de Bombers de la Diputació d’Alacant, al municipi de Sant Vicent de l’Raspeig, i en ell treballa un equip compost per vint professionals pertanyents a Consorci.

Al llarg del 2020, aquesta plataforma de gestió integral -que està operativa durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any- va rebre i va coordinar més de 20.000 trucades telefòniques en el territori, relacionades, principalment, amb la salut, a causa de la crisi de COVID-19, però també amb la seguretat, accidents, rescats i incendis.

Amb motiu del Dia Europeu de l’1 · 1 · 2, que es commemora demà dijous 11 de febrer, s’insisteix en la importància de donar a conèixer aquest número de telèfon com ‘UN, UN, DOS’, en xifres, i no com ‘ CENT DOTZE ‘, principalment perquè és més fàcil d’aprendre i recordar per a la gent gran i els nens.

“Quan hem de demanar una ambulància o avisar els bombers i la policia, ho fem a través d’una mateixa línia, l’1 · 1 · 2. Si ho ensenyem i difonem així, fins i tot els més petits de la casa podran demanar ajuda “, ha destacat el diputat d’Emergències, Javier Sendra.

A partir d’aquesta trucada, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Diputació d’Alacant activa un sistema operatiu especial que inclou la recopilació de la major informació possible per poder intervenir de forma immediata i trobar el lloc exacte a què cal acudir i la mobilització de tot el personal i mitjans necessaris per a atendre i donar resposta a qualsevol tipus d’urgència -bombers, grups de rescat i salvament, sanitaris, Policia Local, Nacional o Autonòmica, Guàrdia Civil, etc.-.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: