El Consell preveu una Setmana Santa dʻalta ocupació amb la recuperació de turistes internacionals i un fort impacte del Bo Viatge

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat que es preveu una alta ocupació turística durant la Setmana Santa, motivada per la recuperació del turisme internacional i per limpacte del Bono Viatgem llançat pel Consell.

Colomer ha explicat que s’esperen resultats superiors als registrats l’any passat, ja que, segons ha ressaltat, “hi ha destins que preveuen una ocupació pràcticament absoluta”.

El secretari autonòmic ha informat que per als dies festius de Pasqua s’han registrat més de 4.000 reserves en allotjaments turístics de la Comunitat gràcies al programa Bono Viaje, i ha recordat que el primer període de gaudi d’aquest programa per a l’edició del 2022 va iniciar el 17 de gener passat i finalitzarà el 31 de maig. Per províncies, 2.676 reserves s’han realitzat a la província d’Alacant, 993 a la de Castelló i 461 a la de València.

Francesc Colomer també ha assenyalat que, a més de l’impuls que el Bono Viaje suposa per a les reserves hoteleres, “cal destacar també la recuperació del turisme internacional, que és la gran assignatura pendent després de la pandèmia”.

Sobre això, ha valorat el comportament del principal mercat emissor, el britànic, però també el d’altres mercats com França, Bèlgica, Holanda o Alemanya, que “estan mostrant la seva fidelitat al nostre territori”.

Increment de l’ocupació respecte del 2021

Colomer ha assenyalat que, segons ha traslladat l´Aliança per a l´Excel·lència Turística, Exceltur, “el sector té perspectives optimistes tant per a la Setmana Santa com per a la primavera, perquè el comportament del turisme durant els primers tres mesos d´aquest any ha estat positiu” .

Tot i així, s’ha mostrat caut “perquè a l’hora de valorar la temporada turística hem de fixar-nos també a la desestacionalització i no només a la temporada de Pasqua o estiu, i també veure la capacitat de millorar la rendibilitat o la diversificació”.

En aquesta línia, ha afirmat que des de Turisme “analitzem els comportaments de la demanda, i per això treballem impulsant productes turístics on la gent mostra interès com la cultura, el patrimoni, les experiències, o el turisme actiu”.

Finalment, el titular de Turisme ha subratllat que “no hi ha hagut crisis de producte ni de capacitat de competir, hi ha hagut una crisi sanitària duríssima que ha afectat la indústria dels viatges, i malgrat tot es presenta una temporada certament dinàmica” .

Bono viatge

Cal recordar que el Bono Viaje es va posar en marxa el 2020 per reactivar el turisme a la Comunitat Valenciana. En aquesta nova edició compta amb un pressupost inicial de 15 milions d’euros, i es preveu que se’n puguin beneficiar 100.000 usuaris.

El 2021, prop de 120.000 persones van viatjar amb el Bono Viaje i més de 1.500 agències de viatges i allotjaments turístics van formar part d’aquest programa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: