El Consell col·labora amb la Universitat Miguel Hernández per a caracteritzar i zonificar diferents productes de qualitat agroalimentària diferenciada

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) per impulsar la caracterització i la zonificació de les diferents figures de qualitat agroalimentària diferenciades de la Comunitat Valenciana.

L’objecte és millorar el seu posicionament i rendibilitat per poder assolir un desenvolupament sostenible del camp valencià

El conveni part de l’interès de la conselleria en l’àrea de medi ambient i desenvolupament rural i en concret, amb la investigació tendent a zonificar i identificar les principals característiques dels productes agroalimentaris de qualitat diferenciada de la Comunitat per tal d’orientar la seva producció i diferenciació al llarg del nostre territori.

Per això, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina 50.000 euros al desenvolupament d’aquest projecte que va a dur a terme la UMH.

Concretament, la UMH desenvoluparà les eines necessàries per dur a terme la zonificació de les zones emparades per figures de qualitat agroalimentàries a la Comunitat Valenciana, tot això a partir de dades agroclimàtiques objectius de sòl, clima i paràmetres de qualitat de cada producte.

Així mateix, es realitzarà una caracterització sensorial, descriptiva, fisicoquímica i gustativa-aromàtica de les diferents figures de qualitat.

Finalment, i amb l’objecte de poder determinar l’acceptació i el grau de satisfacció dels productes de qualitat agroalimentària diferenciada, es durà a terme un estudi de consumidors i el seu comportament per conèixer quins són els paràmetres que determinen la preferència i l’acció de compra dels possibles consumidors.

 

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: