El Consell aprova un acord marc per al subministrament de material per a la monitorització de glucosa i sistemes per a infusió dʻinsulina

El Ple del Consell ha aprovat l‟acord marc per al subministrament de material per a la monitorització de glucosa i sistemes per a la infusió d‟insulina. Es tracta d’uns dispositius que necessiten i utilitzen de manera habitual les persones que pateixen diabetis de tipus 1 i 2.

En aquest sentit, l’acord marc permetrà seleccionar aquelles empreses que seran proveïdores d’aquest material, així com fixar-ne els preus i establir els criteris i les condicions dels contractes, que es dividiran en cinc lots.

El pressupost total per a l’adquisició d’aquests productes sanitaris és de més de 85 milions d’euros, amb possibilitat de modificació fins a un 20% quan les necessitats reals difereixin de les estimades inicialment. Així mateix, la durada de l’acord serà de dos anys, que es podria prorrogar dos anys més més com a màxim, i s’estima que durant el primer semestre de 2024 estigui formalitzat.

Aquesta licitació forma part del pla dactuació de la Conselleria de Sanitat per garantir lobtenció dels millors preus, la màxima qualitat dels productes, a més duna major eficiència i equitat en les compres públiques.

Gràcies a aquest acord, la Conselleria de Sanitat duplicarà l’any vinent el nombre de persones que es beneficiaran de mesuradors de glucosa.

De fet, el 2024 seran més de 30.000 persones amb diabetis tipus 1 i 2 les que accediran a aquests dispositius, davant de les més de 16.000 persones que se n’han beneficiat el 2023.

Fins ara, aquest sistema de monitorització de glucosa estava indicat per a alguns grups de persones amb diabetis mellitus tipus 2, en aquells casos que fan teràpia intensiva amb insulina (múltiples dosis diàries o amb bomba d’insulina) i requereixen almenys sis puncions digitals al dia per a l’automonitorització de la glucosa a la sang. A partir del 2024, està previst oferir aquesta prestació a la resta de persones amb diabetis tipus 2 en què estigui indicat.

Cal destacar que la Conselleria de Sanitat ha estat pionera en el finançament d’aquest tipus de productes per al tractament de pacients amb diabetis, tant els dispositius continus de glucosa en temps real com els dispositius de monitorització flaix per a persones amb diabetis tipus 1 .

Durant aquest any, la Conselleria de Sanitat ha invertit 25 milions d’euros en l’adquisició de 326.482 dispositius (monitors continus de glucosa i mesuradors flaix) entre els mesos de gener i octubre.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: