El comitè d’empresa de la Universitat d’Alacant urgeix a la Consellera a signar el conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats valencianes

El Comitè d’Empresa de la Universitat d’Alacant va remetre ahir un escrit a la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital per exigir “de manera immediata” la signatura del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes que porta tres anys en procés de negociació.

El document actual es va acordar el passat mes de març a escassos dies de les eleccions autonòmiques, però per l’actual consellera es tracta d’un “preacord”, malgrat que el seu predecessor al capdavant de les universitats valencianes, Vicent Marzà, ha anunciat que entraria en vigor l’1 de gener de 2020. el pacte entre Generalitat, universitats i sindicats contemplava una millora substancial de les condicions laborals del personal docent i investigador, el personal tècnic i de suport a la investigació i el personal d’administració i serveis de les universitats públiques així com una pujada salarial per als professors associats.

El Comitè d’Empresa de la Universitat d’Alacant evidència en l’escrit la seva “preocupació davant la dilació de la signatura” ja que segons recullen, “som l’única comunitat autònoma que no disposa de conveni col·lectiu per al seu personal laboral d’universitats”. Des del mateix òrgan anuncien “accions de protesta” en cas de no signar l’esmentat preacord abans que expiri el termini que la mateixa Conselleria d’Educació va establir (octubre de 2019).

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: