El Centre del Carme i Fira València celebren 20 anys del Saló Nude amb una retrospectiva de les seues peces més emblemàtiques

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), Feria Hábitat València, Fira València i World Design Capital València 2022 celebren el rellevant paper del Saló Nude dins de la indústria del disseny amb una exposició que recorre els 20 anys d’aquest autèntic focus del disseny espanyol.

 

La mostra, coproduïda per Fira València i el Centre del Carme i patrocinada per la mateixa Feria Hábitat València juntament amb la firma de pintures Axalta, pretén destacar el rol del nude com el planter més important del talent emergent al nostre país i un pont cap a les empreses productores de disseny i els mitjans de comunicació. Així, se celebrarà el seu vinté aniversari a través d’una selecció de peces que són només una mostra xicoteta dels milers de projectes que han passat pel saló des de l’any 2002, en un espai expositiu dissenyat per Odosdesign a la Sala 2 del CCCC.

 

El comité de selecció, integrat per Pepe Cosín, Alejandro Benavent, Silvia Flórez i María Fontes, ha tingut en compte la qualitat, el nivell d’innovació i la diversitat dels dissenys, com a criteris de base. No s’ha realitzat la selecció per dissenyadors, sinó per peces, i s’ha donat prioritat als projectes que en el mateix saló han fet el salt cap a la indústria, complint així la missió principal del Nude: facilitar el pas dels dissenyadors novells cap a la professionalització, i connectar les empreses amb noves visions i propostes. També s’hi inclouen alguns dissenys que han sigut autoeditats, com a mostra d’altres camins per a la producció i comercialització de productes de disseny.

 

“L’exposició Nude posa el valor en el disseny emergent, peces i dissenyadors que han definit noves formes, estètiques i usos al llarg dels últims vint anys i que han sigut impulsats per un certamen tan important com Feria Hábitat València. Al Centre del Carme treballem per a donar visibilitat a totes les formes de creació contemporània, en les quals, sens dubte, el disseny juga un paper molt rellevant i en aquesta ocasió volem que aquestes peces vagen més enllà de fires i certàmens especialitzats, i d’aquesta manera contribuir a la seua visibilitat i divulgació perquè la ciutadania puga descobrir-les en ple centre de la ciutat”, assegura José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus i del CCCC.

 

Criteris de selecció

 

Seguint un criteri de diversitat, s’han volgut seleccionar per a la mostra peces de distintes edicions del Nude, distintes tipologies de producte -més enllà de mobiliari- i obres creades per autors de distint gènere, edat, procedència, etc. Els vint-i-sis dissenys presentats són una mostra del talent de les últimes generacions i dels nous llenguatges que s’incorporen a la cultura del disseny. Són una representació del nou ADN del disseny espanyol i internacional, conceptes que s’han fet tangibles gràcies al Saló Nude, únic i pioner al nostre país. Una aposta de Feria Hàbitat València per la cultura del disseny, que revitalitza i aporta noves mirades a la indústria.

 

Els 26 participants i peces seleccionades són:

 

Estudi Hac – L_05

Stone Designs – By yourself

Javier Herrero – Air chair

Odosdesign – Ensombra

Luis Eslava – María USB

Yonoh – Nenúfar

Miguel Herranz – Mikado

Discoh – Aloe

Héctor Serrano – Air Stool

Enblanc – Franciscano

Nadadora – TAB

La Mamba – Circular Mirror

LaSelva Studio -Atlas

Alberto Arza + Joanrojeski – Citrus Spray

Sputnik – Santorini

Marre Moerel -Roos

Cuatro Cuatros – Asterisco

CuldeSac – Fulla

Alberto Martínez, Raki Martínez, Héctor Serrano – La Siesta

Vicent Clausell + Eloy Quero -Pedra

We are Forms – Eclipse

Sebastián Alos – El plato de las tostadas + poster

Achodoso – In-tube

Borja García, Joaquín García y Esther Tornero – Taburete Ciudadano

Muka – Silla “Reves”

 

Impulsor del disseny ‘made in Spain’ des del 2002

 

El Saló Nude va nàixer en 2002 en el marc de la que era la Fira Internacional del Moble de València (FIM) com un projecte amb continuïtat en el temps i pensat per a complir quatre objectius: ser una plataforma del disseny; ser una eina de servei al sector hàbitat; crear fòrums de trobada entre els dissenyadors novells i la indústria; i difondre els valors de la cultura del disseny de l’hàbitat.

 

+ info

https://www.consorcimuseus.gva.es/

https://www.wdcvalencia2022.com/es/

https://www.nudegeneration.com/

https://www.feriahabitatvalencia.com/

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: