Educació

El CEMAB adapta la seva programació a el format virtual amb sis propostes fins al maig

El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA presenta la seva programació per als primers mesos de l’any que s’oferirà en format online, adaptada a les actuals circumstàncies sanitàries. Tal com explica la directora de l’CEMAB, Eva Valero, “davant l’incert context generat per la pandèmia i la impossibilitat de determinar la nostra programació completa amb l’antelació habitual, anirem informant de les activitats de l’CEMAB de el proper semestre de forma progressiva a través d’ la pàgina web i de les nostres xarxes socials “. De moment, Valero explica que el programa compta amb sis activitats ja tancades i programades que començaran el proper 23 de febrer amb el “II Seminari Internacional” Teatre i Història: representacions de la conquesta en les dramaturgues mexicanes “(de l’23 a l’25 de febrer). Les sessions de el Seminari es podran seguir en directe a través del canal de YouTube de l’CEMAB.

Amb motiu dels 500 anys de la presa de Tenochtitlan (1521-2021), moment crucial per a la història de Mèxic, se celebrarà al CEMAB aquest Seminari, dirigit per les professores de la UA Beatriz Aracil i Mònica Ruiz, com a part de el projecte d’i + d de l’Ministeri de Ciència i Innovació “Construcció / reconstrucció de l’món precolombí i colonial en l’escriptura de dones a Mèxic (segles XIX-XXI), que dirigeixen les professores de la UA, Carmen Alemany i Beatriz Aracil. El 25 de febrer, a les 19 hores, es presentarà com a part de el seminari la web d’aquest projecte d’investigació, a càrrec dels professors José Carlos Rovira, Carmen Alemany Bay i Beatriz Aracil. L’objectiu principal d’aquest projecte és indagar en l’escriptura de dones, des del punt de vista històric i / o de gènere. Aquesta línia d’investigació, i amb aquesta especificitat, amb prou feines ha estat abordada en els estudis sobre l’assumpte, però “és imprescindible per a la reflexió al voltant de el problema identitari en la literatura contemporània hispanoamericana”, explica Eva Valero.

L’1 de març, a les 10 hores, l’escriptor peruà Jorge Eduardo Benavides impartirà la conferència en línia titulada “Patriotes, poetes i monges al Perú de al segle XIX”. La presentació anirà a càrrec de la professora Eva Valero i es podrà seguir en directe en el següent enllaç.

La següent cita tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 de març, amb “UNICÓMIC XXIII. II Congrés Internacional d’Estudis Universitaris sobre el Còmic “, organitzat per la UA, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat de València i l’Université Clermont Auvergne, amb la col·laboració de l’CEMAB.

El dimecres 18 de març, a les 19 hores, la professora Tania Itzel Nieto Juárez (Col·legi de Pedagogia de la UNAM) impartirà la conferència en línia titulada “La identitat docent a través de les cròniques prehispánicas”. La presentació anirà a càrrec de la professora Mònica Ruiz Bañuls. La conferència es podrà seguir en directe aquí.

I de l’23 a l’25 de març, en horari de 17:30 a 19:30 hores, la catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de València, Evangelina Rodríguez, impartirà el Seminari “Per què tornar a el teatre clàssic espanyol a l’aula? “, activitat organitzada pel Màster en Estudis Literaris (MAESL) amb la col·laboració de l’CEMAB i el Vicerectorat d’Estudis i Formació (UA). El Seminari s’impartirà en modalitat online, amb un aforament màxim de 35 persones.

El programa, tancat fins al moment, es completa amb la Jornada “La literatura hispanoamericana de l’boom als nostres dies: recepció crítica i editorial a Espanya”, que comptarà amb la participació de l’escriptor peruà Fernando Iwasaki i els professors Ángel Esteban i Ana Gallec de la Universitat de Granada, una oportunitat per reflexionar sobre la recepció a Espanya de la literatura de l’boom, des dels 60 fins als nostres dies, en la crítica literària i periodística i en el mercat editorial. Aquesta activitat tindrà lloc al mes de maig, en dates per confirmar.

Informació i Foto. Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint