El CEEI València i la Diputació de Valencia treballen en un pla de col·laboració que ajude a crear i consolidar empreses

Fomentar l’economia amb la creació, el suport i la consolidació d’empreses en les nostres comarques. Aquesta ha sigut la raó de la trobada entre el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, el director del CEEI València, Jesús Casanova, i el responsable de Comunicació, Formació i Projectes, Pablo Ceinos, els qui han estret llaços de col·laboració.

 

Aquesta sessió de treball s’emmarca dins de l’estratègia de l’àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de València per a desenvolupar accions conjuntes que promoguen l’emprenedoria, consolidació i la innovació d’empreses en el territori.

 

Per a açò, els representants d’ambdues institucions han coincidit en la importància de comptar amb la col·laboració de les Mancomunitats, agents de desenvolupament local i altres associacions que coincidisquen amb estos objectius en la província de València, sumant i optimitzant així recursos i coneixements.

 

En aquest sentit, Casanova ha destacat que el CEEI València “és una entitat amb 25 anys d’experiència en el desenvolupament d’accions de suport a l’emprenedoria, juntament amb les entitats i agents del territori, que a més compta amb l’altaveu de la plataforma web Emprenemjunts”. De fet, a través del canal Desenvolupament Local de la web, el CEEI proporciona ja difusió a continguts que generen des de la mateixa empresa pública de la Diputació de València i la Xarxa d’Agents de Desenvolupament Local (Xarxa ADL’s).

 

Ferramenta de suport

 

Emprenemjunts és precisament una de les eines que més han valorat tant Altur com Brines, per la capacitat de difusió dels seus continguts en un públic molt focalitzat, destacant la vessant de l’emprenedoria i la innovació per a la creació i consolidació de nous projectes.

 

La web, coordinada pels CEEIs de la Comunitat Valenciana i promoguda per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), rep una mitjana de 15.000 visites diàries, compta amb 90.000 persones registrades i més de 4.600 empreses activades.

 

A més de ser un canal d’informació i de consulta, disposa de recursos descarregables, com un pla d’empresa online, manuals de gestió empresarial, estudis sectorials o autodiagnòstics molt útils per a pimes, emprenedors i tècnics de promoció econòmica.

 

Plans de col·laboració

 

Des del CEEI també s’ha plantejat seguir col·laborant amb la Corporació provincial en 2018, concretament en l’organització de les trobades empresarials Focus Pime i Emprenedoria. Tots dos esdeveniments estan promoguts i finançats per la Generalitat Valenciana, a través de l’IVACE, cofinançada pel fons FEDER de la Unió Europea.

 

En 2017, el CEEI València ha impulsat 10 Focus Pime, tres d’ells de caràcter sectorial, i set territorials en les localitats de Torrent, Sagunt, Ontinyent, Villar del Arzobispo, Alcoi, Utiel i Xàtiva. Per a açò ha comptat amb l’ajuda de prop d’un centenar d’entitats i agents del territori, entre elles, la Diputació de València.

 

Així mateix, aquesta reunió ha servit també per a analitzar les iniciatives i experiències que s’estan duent a terme en altres diputacions i diferents entitats de promoció econòmica, que poden prendre’s com a exemple de bones pràctiques a l’hora de definir accions conjuntes de col·laboració.

 

Informació i Foto: http://www.dival.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: