Decauen a la Comunitat Valenciana les restriccions en espectacles i comerços i l’oci nocturn amplia el seu horari fins a les 5 del matí

Les restriccions en cinemes, teatres i auditoris decauen a partir de l’28 de setembre i fins al 8 d’octubre. Aquesta és una de les mesures acordades després de la reunió interdepartamental mantinguda aquest matí, segons la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Segons ha destacat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “seguim avançant cap a una nova normalitat gràcies a la bona situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana i a el gran esforç de tota la societat valenciana en la lluita contra el virus”, cosa que ha permès ” eliminar o flexibilitzar la gran majoria de les mesures vigents fins al moment “.

En concret, decauen les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques, així com en altres sectors com el comerç, guies turístics i seus festeres, tenint en compte sempre el manteniment de les mesures generals de cautela, seguretat i higiene.

També es flexibilitzen mesures per als sectors de l’hostaleria i restauració. Així, augmenten els aforaments, passant de l’50% a l’75% a l’interior, i el nombre de persones per taules passa de 8 a 10, llevat que siguin convivents o es tracti de diferents nuclis de famílies nombroses. Així mateix, es permet l’ús de la barra per a retirada de consumicions i per al consum sempre que sigui assegut i amb distància de seguretat.

S’amplia també l’horari de tancament en aquest tipus d’establiments, que es produirà d’acord amb la seva llicència en l’horari que autoritzi la normativa general establerta per l’ordre reguladora en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. (D’acord amb l’Ordre de la Conselleria de Justícia, a les 1.30 hores.)

Pel que fa a l’oci nocturn, augmenten els aforaments, passant de l’50% a l’75% a l’interior i el nombre de persones per taules passa de 8 a 10. Així mateix, es permet l’ús de la barra per a retirada de consumicions i per al consum sempre que sigui assegut i mantenint la distància de seguretat.

A més, es permetrà el ball i karaoke, tots dos amb ús obligatori de mascareta. Pel que fa a la dansa, es realitzarà sense possibilitat de consum d’aliments i begudes durant el mateix, i sempre en l’espai que s’assigni o en el qual estigui ubicat cada usuari, respectant la distància interpersonal de seguretat.

Pel que fa a el tancament dels establiments, es realitzarà d’acord amb la normativa que el regula, i en tot cas, no podrà excedir de les 5.00 del matí.

Els aforaments en esdeveniments de qualsevol índole que puguin implicar aglomeració de persones continuaran a l’50% en el cas d’interiors i a l’75% si es celebren a l’aire lliure, però sense límit de persones assistents.

En l’àmbit esportiu, s’amplia l’aforament per a l’ús de dutxes i vestuaris a l’75% i decau la limitació de nombre d’esportistes que poden participar en una prova simultàniament, com és el cas de la marató o mitja marató, garantint sempre la sortida esglaonada de participants per evitar aglomeracions.

Així mateix, a les instal·lacions esportives tancades s’estableix un aforament màxim del 75%, ia les instal·lacions obertes serà d’una persona usuària per cada 2,25 m2 de superfície útil per a l’ús esportiu. Pel que fa a les piscines, tant en interiors com a l’aire lliure, l’aforament màxim serà del 75%.

Quant als esdeveniments esportius multitudinaris de Lliga Professional, es manté un aforament de el 40% a espais tancats i de l’60% per als espais oberts, però s’elimina el límit màxim de persones assistents. Així mateix, sempre s’ha de mantenir un seient de distància en la mateixa fila en cas de seients fixos o 1,5 metres de separació si no hi ha seients fixos, excepte grups de convivència. Pel que fa a la resta de competicions i altres esdeveniments esportius, les entitats organitzadores hauran de disposar, com fins ara, d’un protocol públic de desenvolupament de la competició o esdeveniment, que garanteixi el seguiment de les mesures de seguretat i d’higiene requerides per a la prevenció de la COVIDvid-19 (mascareta obligatòria, distància interpersonal, etc.).

D’altra banda, la resolució estableix que en residències i altres allotjaments similars, s’augmenti a l’75% l’aforament en zones comuns i es puguin incloure serveis tipus self-service o bufet.

Finalment, en vetlles i enterraments decau la limitació de persones que poden assistir i s’augmenta l’aforament. A l’interior serà del 75% i a l’exterior del 100%, garantint-se la distància de seguretat interpersonal.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: