CSIF insta Educació a millorar les condicions del seu col·lectiu docent per celebrar el Dia Internacional de la Dona

El sindicat CSIF exigeix ​​a la Conselleria d’Educació que millori les condicions laborals dels seus treballadors, la majoria dones. La central sindical, assenyala que podria celebrar el Dia Internacional de la Dona incrementant el permís de baixa maternal per a famílies monoparentals, ampliant en dues setmanes el d’embaràs o establint dies d’assumptes propis, com en altres autonomies.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que l’actual decret de condicions de treball del personal docent no universitari està “desfasat i no atén les necessitats de conciliació del col·lectiu professional, compost majoritàriament per dones”. La central sindical ja va reclamar, durant el debat a Mesa Sectorial, la inclusió de millores. El sindicat insisteix en aquestes mesures perquè la Conselleria d’Educació mostri el seu compromís amb els seus professionals dones i amb el 8-M.

CSIF, per altra banda, proposa a Conselleria actuacions decidides per trencar ‘el sostre de vidre’ que es produeix en alguns cicles de Formació Professional, molt masculinitzats. El sindicat assenyala que una presència més gran de dones docents, com sí que passa a Secundària o, sobretot, a Infantil i Primària, animaria més alumnes a formar-se en cicles com a mecànica o automoció.

La central sindical, reprenent les millores per al col·lectiu professional, planteja que, per exemple, les docents embarassades puguin acollir-se a permís a partir de les 35 setmanes de gestació i no de les 37 com passa actualment. De la mateixa manera, reclama que progenitors amb nounats hospitalitzats puguin començar a comptar les 16 setmanes de permís un cop surtin de l’hospital. En aquesta línia, sol·licita que, en general, disposin d’un permís per hospitalització de menors dependents a càrrec seu mentre romanguin a l’hospital, i no limitat a tres dies com actualment.

El sindicat posa èmfasi que les mares en famílies monoparentals puguin sumar a les seves 16 setmanes de permís de maternitat les 10 del de paternitat, de manera que en total en disposin de 26, ja que elles s’ocupen en exclusiva de la cura del nounat.

El sindicat, en aquesta línia, ha reclamat que s’afegeixi a l’apartat de malaltia o accident del funcionari les “absències motivades per necessitats de menors, persones grans o persones amb diversitat funcional al seu càrrec”. Aquest cas permetria atendre’ls amb permís, per exemple, si es produeix un contagi a la pandèmia, una circumstància que resulta impossible per al col·lectiu docent actualment, ja que la seva feina és presencial i no té dies d’assumptes propis.

CSIF lamenta que mentre altres autonomies sí que han previst per als seus professionals docents aquests dies d’assumptes particulars, a la Comunitat Valenciana no hi ha aquesta possibilitat, motiu pel qual els ha sol·licitat a Conselleria d’Educació. El sindicat també reclama una hora de conciliació familiar a la jornada diària per tenir cura de menors al seu càrrec de fins a tres anys.

El sindicat proposa igualment canvis normatius per millorar la formació d’un sector tan feminitzat com el docent, com, per exemple, que la llicència per assistir a conferències, seminaris, congressos o jornades els continguts dels quals estiguin relacionats amb l’activitat docent de qui ho sol·licita, s’ampliï a deu dies lectius.

CSIF posa igualment un permís parcialment retribuït després de quatre cursos de servei a jornada completa. D’aquesta manera, el professional docent podria seguir en servei actiu i emprendre millores en formació que redundarien en els cursos següents al seu alumnat.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: