Costa Blanca desenvoluparà amb Finestrat un projecte de gestió intel·ligent a l’entorn del Puig Campana

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

El vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, ha visitat aquest matí el municipi de Finestrat, on s’ha reunit amb el seu alcalde, Juan Francisco Pérez, per conèixer de primera mà els detalls d’un projecte pilot que permetrà convertir la localitat en un dels principals Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.
 
         Una de les principals línies que contempla aquesta nova iniciativa, en la qual el Patronat Costa Blanca col·laborarà de forma específica, es centrarà en el paratge natural del Puig Campana i en els entorns mediambientals del municipi. En aquests espais es portaran a terme diferents accions encaminades a la seva posada en valor, conservació i difusió, a la millora de la seguretat i integritat dels usuaris, així com al foment de l’accés a nous productes i serveis.
 
         Dolón, qui s’ha compromès amb l’alcalde a materialitzar econòmicament aquesta cooperació institucional, ha manifestat que “el Centre d’Innovació Tecnològica que tenim implantat a la ciutat de Benidorm ens ha permès desenvolupar un sistema de big data turístic a través de l’ús d’Internet en les nostres platges. Ara, considerem essencial fer un pas més i ampliar el nostre radi d’actuació a l’interior de la província, cosa que farem gràcies a aquesta proposta “.
 
El ‘Projecte Puig Campana’, com els dos dirigents han coincidit a anomenar aquesta pionera experiència, preveu quatre àrees de treball que permetran a l’usuari acostar-se a aquestes zones verdes de manera més fàcil, segura i atractiva.
 
L’alcalde ha agraït el suport de la Diputació d’Alacant a aquesta iniciativa, “que redundarà directament en benefici dels nostres turistes i veïns”, i ha destacat que “la nostra intenció és dotar de connectivitat totes les rutes senderistes del Puig Campana per potenciar tres aspectes fonamentals: la seguretat, la conservació del medi ambient amb balises intel·ligents per evitar elements invasius com cintes o pintura a les proves de muntanya i la promoció de la destinació, ja que els visitants podran compartir les seves experiències en temps real a través d’Internet “.
 
         El primer dels blocs, Smart Protection, considera la posada en marxa d’accions enfocades a millorar la gestió i seguretat de l’entorn natural. En aquest sentit, es treballarà en el manteniment dels senders, si abalisament, si inventariat i en la seva digitalització. L’accessibilitat i sostenibilitat serà un altre dels aspectes a tenir en compte i, per això, es crearà un Centre d’Interpretació que permetrà apropar el paratge i els seus recursos, tant a les persones amb mobilitat reduïda com a la resta de visitants.
 
         Smart Service, el segon dels eixos, inclou propostes com la gestió d’incidències de rescats o el desenvolupament de senders digitalitzats, sistemes SOS en temps real, tours virtuals, aplicacions tecnològiques o xarxes WIFI.
 
         Una altra de les àrees, Smart Management, preveu la creació d’una eina hologràfica virtual, la gestió del big i el small data, l’emprenedoria tecnològic o la conversió de l’administració en un agent actiu i dinamitzador.
 
         Finalment, el bloc Smart Màrqueting engloba accions relacionades amb el comerç electrònic, la personalització de l’oferta, la segmentació dels usuaris, el foment de la innovació o la creació de punts turístics, entre d’altres.
 
“En definitiva, es tracta que el visitant pugui accedir des del seu mòbil a informació sobre el punt en què es troba, on continua la ruta, quant temps li queda per culminar-la, quina és el seu nivell de dificultat o si hi ha algun avís meteorològic o risc d’incendi “, ha conclòs l’alcalde.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: