Colomer signa a Carcassona un conveni de col·laboració turística entre el Departament de l’Aude i la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha impulsat a Carcassona la signatura d’un acord de col·laboració turística entre el Departament de l’Aude francès i la Comunitat Valenciana.

En concret, Francesc Colomer i el primer vicepresident del departament de l’Aude de la República Francesa, Hervé Baro, han signat una declaració conjunta d’intencions entre Turisme Comunitat Valenciana i el departament francès de l’Aude per al desenvolupament d’accions conjuntes en matèria turística.

Després de la signatura, Francesc Colomer ha ressaltat que «no és fàcil signar un acord entre regions i departaments d’Europa però és molt emocionant i molt esperançador per teixir junts una història i construir Europa».

Colomer ha assenyalat que «Europa la construeixen els relats culturals, les persones, els ciutadans i els pobles, i al Departament de l’Aude i la Comunitat Valenciana ens uneix la cultura, la història, o el relat dels Càtars, i el nostre objectiu és construir Europa des de les arts i la música «.

La declaració d’intencions que han signat fixa les pautes per dur a terme l’intercanvi d’informació i experiències amb l’objectiu de promoure accions conjuntes en matèria de turisme.

El departament de l’Aude i Turisme Comunitat Valenciana compartiran experiències i polítiques d’impuls, ordenació i promoció del turisme, consolidant amb això un model de turisme sostenible, inclusiu i competitiu en tots dos territoris.

Així mateix, es pretén intercanviar coneixement en aspectes relatius a la gestió turística, amb l’objectiu de poder escometre amb garanties els reptes a què s’enfrontarà el sector en els propers anys fruit de la globalització, dels avenços tecnològics i de la modificació progressiva de els patrons de consum turístic.

A més, ambdues institucions es comprometen a cooperar en el desenvolupament d’experiències turístiques que facilitin la valorització del territori i els seus recursos; i també fomentar la participació conjunta en activitats dirigides a l’impuls de la R + D + I en el sector turístic, promovent per a això la participació dels agents turístics d’ambdós territoris en projectes de caràcter internacional.

Aquest acord també té per objectiu enfortir l’intercanvi mutu d’informació vinculada a rutes turístiques d’interès mutu, com el Camí dels Bons Homes, així com la configuració de propostes turístiques d’interès comú per la seva vinculació a recursos existents en ambdós destinacions.

El responsable de Turisme ha assenyalat que «anem a iniciar les relacions amb el Departament de l’Aude per obrir un projecte vinculat a la recuperació del camí dels Bons Homes». Per a Colomer, «aquesta iniciativa està lligada a la història i la cultura de la Comunitat Valenciana, i l’objectiu és la inclusió de la Ruta dels Últims Càtars a les ‘Rutes culturals del Consell d’Europa’.

La signatura d’aquest acord se suma a les accions que Turisme Comunitat Valenciana porta a terme durant aquests dies en el Sud de França per promocionar l’oferta turística, cultural, gastronòmica i musical de la Comunitat.

En aquesta línia, Colomer ha explicat que «en aquesta acció promocional participa una delegació molt polifacètica on hi ha membres del govern institucional, empresaris, músics, o professors» i ha agraït «l’esforç a la delegació valenciana d’aquesta acció promocional, ja que han realitzat un treball molt productiu durant els últims dies «.

Promoció pel sud de França

Turisme Comunitat Valenciana i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han realitzat una acció promocional pel Sud de França per donar a conèixer l’àmplia oferta relacionada amb els productes de turisme cultura, gastronòmic i musical de la Comunitat.

En concret, han participat, al costat d’empresaris del sector turístic de la Comunitat, en una gira promocional per les ciutats del sud de França de Perpinyà, Sète, Montpeller, Castelnau-le-Lez i Carcassone, des del divendres passat, 9 de novembre , i fins al 13 de novembre.

Durant aquesta gira s’han mantingut reunions de treball de cooperació turística entre institucions i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana i de la regió Occitània de França i s’han realitzat degustacions de productes autòctons de la Comunitat Valenciana per a donar a conèixer entre el públic de la regió la gastronomia del nostre destí.

A més, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV ha realitzat una sèrie de concerts en auditoris i espais emblemàtics de les ciutats de Perpinyà (9 de novembre), Setè (10 de novembre), Castelnau-le-Lez (11 de novembre) i Pennautier (12 de novembre).

Aquesta activitat és fruit del conveni de col·laboració signat entre Turisme i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que té l’objectiu de divulgar la tradició musical com a valor turístic de la Comunitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: