Colomer ressalta que “projectes com el Corpus del Patrimoni Culinari contribueixen a redescobrir un rebost de productes i actituds”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha realitzat l’obertura de la conferència impartida per Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, un dels centres de recerca gastronòmica més importants a nivell nacional, després de l’Basque Culinari, i director també de l’ Corpus Culinari Català.

La conferència coincideix amb el Dia Mundial de l’Alimentació de la FAO, sota el lema ‘Cultivar, nodrir, preservar. Junts ‘.

Colomer ha assenyalat que la celebració d’aquest dia “ha de ser inspiració per a la resta de l’any” i que “el lema d’aquest any és molt significatiu perquè aposta per un projecte col·lectiu, per fer-ho junts”.

“No només hem de conrear, preservar i nodrir aliments, sinó també valors i actituds d’allò que forma part de la capacitat humana de motivar-nos junts”, ha assegurat.

També ha recalcat que ‘L’Exquisit Mediterrani no deixa de ser una exaltació de la feina en xarxa, com ho són les nostres aliances amb agents com Gasterra “i ha afegit que” projectes com el Corpus de el patrimoni Culinari de la Comunitat Valenciana ens ajuden a redescobrir un rebost de productes i actituds “.

Aquesta conferència s’emmarca dins del conveni que Turisme Comunitat Valenciana té amb Gasterra UA-Dénia per a l’impuls de l’turisme gastronòmic.

Sota aquest acord, Turisme està realitzant un estudi pilot a la Marina Alta com a primer pas per a l’elaboració de l’Corpus de l’Patrimoni Culinari de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: