Colomer proposa la creació d’un grup de treball format per experts en diferents disciplines ‘per reforçar més el camí de l’INVAT · tur’

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit la reunió de l’consell assessor tècnic de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur), que s’ha celebrat en línia, en què també han participat el director general de Turisme i president de l’consell, Herick Campos, al costat de el director d’Intel·ligència Turística, Mario Villar, i tècnics de l’INVAT · tur.

Durant la reunió de l’consell, Colomer ha assenyalat que “hem de obrir-nos encara més a l’talent, per això proposem la creació d’un grup de treball més reduït, format per experts en diferents àrees i disciplines que reforcin encara més el nostre camí”.

Colomer ha recalcat que INVAT · tur “no és un edifici o una seu, és un canvi de mentalitat, una ajuda per a la transformació que ha de irradiar a tota la Comunitat Valenciana” i ha afegit que “són també aliances i connexions amb centres de coneixement , amb el teixit empresarial i productiu, a més de amb les administracions, per ser més eficients “.

El director general de Turisme i president de l’consell assessor tècnic de l’INVAT · tur, Herick Campos, ha explicat que “el consell es va a reforçar amb la incorporació de nous tècnics i referents en matèria de la tecnologia turística, tant de destinacions turístiques, com d’organitzacions empresarials “.

A més, Herick Campos ha anunciat que “anem a establir un canal on les empreses de base tecnològica en matèria turística puguin incorporar-se com a entitats col·laboradores de Invattur” i ha afegit que, “així mateix, dins d’aquestes entitats col·laboradores podran estar altres administracions públiques o entitats públiques o fundacions “, a el temps que ha recalcat que” l’objectiu és aprofundir en la transversalitat i en la col·laboració públic privada que es desenvolupa des de Turisme Comunitat Valenciana i incorporar-la INVAT · tur “.

Camps també ha recordat que INVAT · tur “no és només un centre tecnològic per nodrir la comarca de la Marina Baixa, sinó que té seu a Benidorm però el treball es desenvolupa i s’implementa en el conjunt de la Comunitat Valenciana”.

Per la seva banda, el director d’Intel·ligència Turística de Turisme Comunitat Valenciana, Mario Villar, ha explicat que el nou sistema d’intel·ligència turística de la Comunitat Valenciana, Datatur4CV, “és el projecte que unifica la Xarxa DTI CV amb les dades i la seva anàlisi i eines de Big Data “i que” suposarà un nou avenç en l’estratègia turística de la Comunitat Valenciana, d’acord amb una governança compartida i dirigida per les dades “.

En aquest sentit, Mario Villar ha recalcat que “obtenir informació ens farà més eficients, tant a les destinacions com a les empreses”.

El principal objectiu de l’consell assessor tècnic de l’INVAT · tur és garantir que l’activitat d’aquest institut s’adapti a les demandes de el sector i a l’evolució de l’activitat turística.

Aquest òrgan de caràcter consultiu està format per experts professionals de el sector turístic, de reconegut prestigi, que desenvolupen la seva activitat en les principals empreses, associacions, organismes i institucions de la Comunitat Valenciana.

Balanç d’actuacions

A la reunió de l’consell assessor tècnic de l’Invat.Tur s’ha presentat el balanç de les actuacions 2020-2021 i la proposta de programes i activitats 2020-2021.

Respecte a les actuacions de l’últim any, cal ressaltar que s’han realitzat un total de 379 activitats amb la participació de 8.815 assistents a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques.

En concret, s’han realitzat un total de 18 seminaris web amb la participació de 4171 assistents; 7 assemblees de la Xarxa DTI amb un total de 224 assistents; i 3 Esmorzars INVAT · tur amb 65 assistents.

El balanç d’actuacions 2019-2020 mostra un increment de l’activitat respecte a exercicis anteriors, a més s’ha ampliat el radi d’acció de l’INVAT · tur a tot l’àmbit geogràfic de la Comunitat Valenciana;

A més, s’ha rebut un major nombre de peticions de col·laboració des de tots els àmbits: administració, associacions, universitats, empreses privades o centres d’investigació.

Durant el consell assessor s’han presentat el balanç detallat de el curs 2019-2020 de cadascuna de les àrees en què es treballa com l’Oficina d’Assistència Tècnica DTI, intel·ligència competitiva i vigilància tecnològica, Smart Data Office, Projectes R + D + I , Laboratori de Cuina, i comunicació i transferència de resultats.

Respecte a la proposta de programes i activitats 2020-2021, en el consell s’han presentat els programes i activitats prorrogats i estesos com el reforç de les actuacions vinculades a l’Oficina d’Assistència Tècnica DTI; l’adhesió d’empreses a la Xarxa DTI; programa per a gestors de DTI; continuació de programa Smart Màrqueting; Samart Lab: protocol·lització d’ús i dotació; continuïtat de les activitats vinculades a l’conveni amb SEGITTUR.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: