DestacatPolítica

Climent: “La creació de la Càtedra de Transició Energètica posa de manifest el nostre compromís en la lluita contra el canvi climàtic”

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, han signat un conveni de col·laboració per a la creació i posada en funcionament de la Càtedra de Transició Energètica en 2019.

La finalitat d’aquesta Càtedra és la realitzar activitats de formació, búsqueda, estudis, difusió, divulgació i promoció dels coneixements relatius a la transformació de l’actual model energètic en els vessants tecnològics, reguladores, socials i econòmiques.

Per al conseller, la creació d’aquesta Càtedra posa de manifest “el nostre compromís amb la transició energètica com eina fonamental en la lluita contra el canvi climàtic”.

Referent a això, ha posat l’accent que la transició energètica és una peça crucial posat que “més de dos terços de les emissions de gasos contaminants provenen de l’energia que utilitzem”.

Per això, ha afegit que “sense un canvi urgent del nostre model energètic és impossible guanyar la carrera al canvi climàtic”.

El principal objectiu en matèria energètica de la Conselleria és aconseguir un nou model energètic que estiga basat en la utilització de fonts d’energia renovables i l’eficiència energètica en tots els sectors econòmics, per a aconseguir la descarbonització de l’economia d’acord amb els compromisos europeus de 2030 i 2050.

Entre les actuacions previstes que es desenvoluparan en el marc del Càtedra de Transició Energètica figura la celebració de la conferències i tallers sobre la integració de sistemes de gestió de gasos d’efecte d’hivernacle a escala local i regional, jornades sobre energies renovables, així com accions de divulgació i transferència de coneixement.

La Càtedra serà finançada per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb un màxim de 30.000 euros en 2019 i estarà adscrita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural de la UPV.

En aquest sentit, cal destacar el caràcter innovador d’aquesta càtedra, que és interdisciplinària i compta amb la codirecció i implicació d’investigadors tant de l’escola d’agrònoms com de les d’industrials i la d’informàtica.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint