Climent avança que les ajudes per a la millora d’àrees industrials en 2021 es distribuiran atenent el nombre d’habitants per municipi

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha avançat que les ajudes per a la millora i modernització d’àrees industrials de l’exercici 2021 “es distribuiran per primera vegada atenent el nombre d’habitants de cada un dels municipis sol·licitants “.

Climent ha afirmat que des de la Conselleria d’Economia Sostenible, a través del Ivace, “estem treballant en una nova convocatòria de subvencions per a l’exercici 2021 adreçada als ajuntaments per seguir millorant els serveis, la imatge i les infraestructures dels espais industrials de la Comunitat “.

“Un any més ha continuat aquesta convocatòria és un clar exemple de la col·laboració i coordinació entre l’administració local i autonòmica com a base per impulsar les àrees empresarials i harmonitzar un desenvolupament econòmic sostenible i ordenat en el nostre territori”.

El titular d’Economia ha fet aquestes declaracions en la inauguració de l’seminari web organitzat per la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval), en el qual s’han presentat les conclusions de l’I Congrés d’Àrees Empresarials de la Comunitat, celebrat el passat 20 de novembre.

Climent ha fet especial èmfasi en la importància de les ajudes per a la millora de polígons industrials que l’Ivace va posar en marxa per primera vegada el 2017.

Així, ha recordat que durant el període 2017-2019 s’han millorat les infraestructures de polígons industrials de 181 municipis, dotant-los de millors serveis, modernitzant la seva imatge, millorant la qualitat de vida de les persones treballadores d’empreses instal·lades “i fent-los més atractius per la implantació de nous negocis i d’inversions que suposen generació d’ocupació i de riquesa “.

“És un esforç pressupostari que seguirem fent per consolidar el procés de reindustrialització i aconseguir una economia més industrial i productiva”, ha afegit a l’respecte.

Així mateix, Rafa Climent ha subratllat que aquestes subvencions són una clara oportunitat “perquè les nostres àrees industrials segueixin creixent i convertint-se en el seu conjunt en un pol industrial cada vegada més potent d’activitat empresarial, de creixement econòmic, de creació d’ocupació, i d’atracció d’inversions “.

Recuperació Parcs Empresarials

El conseller ha subratllat que, actualment, “ens enfrontem a un nou escenari econòmic post COVID-19 en què els parcs empresarials cobren un especial protagonisme: són espais clau per a l’economia dels nostres municipis i comarques, en ells se situen les empreses que generen ocupació i contribueixen a generar riquesa i creixement econòmic. “Per això han i han de ser element clau en la recuperació i la reactivació de l’economia”, ha manifestat.

“Des de la Conselleria d’Economia Sostenible i des del Ivace treballem per al foment i gestió de les àrees industrials de la Comunitat i la comercialització dels Parcs Empresarials propietat de la Generalitat, i així ho continuem fent davant aquest nou horitzó econòmic posant a disposició de les empreses sòl industrial de qualitat, amb l’impuls de nous espais de sòl industrial per a la relocalització de les nostres indústries i el foment de clústers de proveïdors, la consolidació de l’Mapa de sòl industrial i la creació d’un catàleg de sòl industrial disponible per a la implantació d’empreses “.

Llei Àrees Empresarials

Respecte a la Llei 14/2018 de 5 de juny de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, Climent ha recordat que “ja és una realitat i té com a objectiu impulsar la millora de la qualitat de l’sòl industrial i contribuir a millorar la competitivitat de el sector industrial, dinamitzar l’activitat econòmica i per tant la creació d’ocupació “.

Així, ha explicat que “en el seu desenvolupament i implementació seguim avançant avui dia amb accions posades ja en marxa com la creació de les Entitats de Gestió i Modernització i la classificació de les àrees industrials valencianes en diverses categories segons les seves dotacions i serveis”.

En aquest sentit, s’ha referit a l’Àrea Industrial Bàsica, Àrea Industrial Consolidada i Àrea Industrial Avançada “amb l’objectiu d’impulsar la regeneració i modernització de les àrees industrials, la seva promoció a l’exterior i l’increment de l’oferta de serveis addicionals en elles” .

cloenda

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, ha clausurat aquest seminari, que ha comptat amb la participació de directius i gestors d’àrees industrials de diferents comunitats.

Durant la seva intervenció, ha incidit en la “necessària implicació i coordinació entre empreses i ajuntaments perquè l’aplicació de la Llei d’Àrees Industrials, pionera a Espanya, sigui un èxit”.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: