Carrasco proposarà al Ple l’ampliació del Parc Litoral amb instal·lacions fixes que afavoreixin la desestacionalització del turisme

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, aposta per l’impuls d’un model de turisme intel·ligent, d’avantguarda, amb un segell personal i diferenciat d’altres destinacions turístiques, que posi en valor tots els recursos de què disposa la ciutat de Castelló i la converteixi en destinació preferent. “Comptem amb excel·lents recursos naturals per a ser aprofitats tot l’any, no només a l’estiu. Una manera d’acabar amb la desestacionalització és dotar les nostres platges d’activitat durant tot l’any, és per això que apostem per la prolongació del Parc Litoral fins a les platges del Gurugú i Serradal, amb instal·lacions fixes que funcionin tot l’any “, assenyala.

Aquesta actuació està recollida en la iniciativa que els populars han presentat a l’Ajuntament i que defensaran al ple del 31 d’octubre. Per Carrasco, “és el moment de donar un nou impuls al sector turístic de la ciutat de Castelló davant la inacció i el buit del govern municipal en els últims quatre anys, potenciant atractius i generant nous nínxols i oportunitats, que serveixin com a reclam per a la arribada de visitants “.

En aquest sentit, la portaveu popular s’ha referit “a la necessitat de comptar ja, sense més demores i sense més enganys, amb el desenvolupament del Pla Estratègic de Turisme de la ciutat de Castelló, treballant amb els empresaris del sector turístic de la capital de la Plana, amb la finalitat de connectar oferta i demanda i aprofitar tots els recursos naturals, culturals, gastronòmics, artístics, lúdics i esportius que ofereix Castelló “.

El passat 3 de setembre, la Direcció Provincial de Costes, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, procedia a la demolició definitiva de l’immoble propietat del Cercle Mercantil de Castelló, conegut com restaurant Ortega Platja, a la platja del Gurugú. Es unia així a l’enderrocament que Costes ja va executar l’any 2010, quan es va demolir l’antiga Casa de Banys, i que des de 1982 s’havia transformat en el restaurant Donelio s.

D’aquesta manera, la ciutat de Castelló, ia diferència del que passa en molts altres punts de la costa de la geografia espanyola, no disposa de cap estructura fixa a primera línia de platja dedicades a l’oci i la restauració, la qual cosa sens dubte resta competitivitat i atractiu de cara als visitants. Per això, l’estratègia dels populars passa per prolongar i completar el Parc Litoral -que a l’agost de l’any 2007 es va realitzar a la Platja del Pinar-, fins a les platges del Gurigú i Serradal, “ampliant aquesta zona verda que s’ha convertit en un gran reclam per a veïns i visitants durant tot l’any “, apunta Carrasco.

Els populars proposen reordenar els espais existents en l’actual passeig, de manera que es guanyés zona d’ús de vianants, el que a més permetria la generació de noves àrees per a la instal·lació d’estructures fixes dedicades a l’oci i restauració, fora de la zona de domini públic marítim terrestre que tants conflictes genera amb la Direcció Provincial de Costes i que tant mals han generat al seu torn, al mateix temps que sancions econòmiques, als empresaris que instal·len els seus negocis sobre la sorra. “D’aquesta manera, es compatibilitza el respecte al medi ambient i la sostenibilitat amb l’explotació econòmica, permetent impulsar l’activitat de l’hostaleria i la restauració a la ciutat tot l’any, tal com demanen molts hostalers”, reitera l’edil popular.

Així mateix, també Carrasco considera que és moment d’apostar per platges intel·ligents, “dotades amb bons serveis de tot tipus, davant els que s’ofereixen actualment, de caràcter convencional, escassos i deficitaris. Entre aquests, per exemple, hauria d’incloure la connexió wifi en totes les platges de la ciutat “.

Finalment, fa referència a l’aprofitament de totes les infraestructures de transport existents, cas de les connexions per AVE i l’aeroport, per facilitar l’arribada de nous turistes procedents de nous mercats, promocionant més la capital de la Plana com a referent d’oci i gastronomia , fent especial èmfasi en els productes de Llotja del Grau de Castelló.

 

 

 

 

 

Informació i Foto: PP Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: