Carrasco insta a baixar els impostos del gasoil que fan insostenible que les barques surtin a pescar quan fa tres dies de vaga

El Partit Popular de la ciutat de Castelló ha registrat avui mateix una iniciativa plenària amb què espera demanar el suport de tots els grups polítics per exigir que es baixin els impostos que graven els hidrocarburs que fan insostenible que les embarcacions surtin a pescar quan es compleix el tercer dia de vaga. “Sortir al mar és econòmicament inviable, el 80% de les despeses que generen les embarcacions correspon al pagament del gasoil, arribant a assumir en alguns casos 7.000 euros a la setmana només per omplir el dipòsit”, denuncia la portaveu Popular, Begoña Carrasco.

Carrasco confia a tenir el suport unànime “per possibilitar la continuïtat de l’activitat pesquera que tants llocs directes i indirectes genera a la ciutat, sent el suport de milers de famílies castellonenques i, garantint alhora, que el ‘Peix del Grau’ arribi a la llotja”, explica.

La iniciativa dels Populars també sol·licita l’exoneració dels pagaments de la Seguretat Social a càrrec dels armadors i l’exoneració dels cànons d’explotació i l’ocupació de les llotges. “A l’encariment desmesurat del gasoil se sumen els impagaments de la Generalitat per les aturades de les vedes biològiques, per això reclamem que se’ls paguin tots els ajuts pendents. A més, exigim la paralització i retard a l’any 2030 de l’aplicació del Reglament Europeu sobre la pesca d’arrossegament per a la Mediterrània, que posa en perill el futur dels pescadors i les confraries reduint a només 142 els dies que poden pescar a l’any. Traves i més traves per a un sector estratègic a la nostra ciutat que no pot continuar a pèrdues”, apunta Begoña Carrasco.

Finalment, el partit popular també reivindica la creació d’una Direcció General de Pesca que s’ocupi exclusivament del sector, de les demandes i els problemes. D’aquesta manera, la portaveu Popular es fa ressò del malestar del sector que, a través de la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana (Coincopesca), denuncia que amb l’actual preu del gasoil, l’activitat pesquera professional deixa de ser rendible per als armadors, els patrons i els mariners, principalment de les modalitats d’arrossegament i cèrcol.

“La pujada sense treva del preu del gasoil els últims anys, i accentuada les últimes setmanes, contrasta que el preu del peix és cada vegada més baix a llotja i als mercats, cosa que està ofegant al sector pesquer professional. Cada vegada que el gasoil puja de preu i no ho fa el preu del peix, els patrons i els mariners perden diners, fins a l’extrem que a hores d’ara sortir al mar s’està convertint en una activitat insostenible”, insisteix Carrasco.

L’any 2005 l’elevat preu del gasoil ja va provocar una parada històrica de tota la flota pesquera professional espanyola, una situació que s’ha tornat a reproduir actualment. El sector pesquer professional, que representa 164 embarcacions d’arrossegament, setge i trasmallo de tota la província, reclama a les autoritats competents en la matèria, tant autonòmiques com a nacionals, que implementin un paquet de mesures urgents que ajudin a contrarestar les pèrdues del sector i evitar el tancament dempreses i la pèrdua de llocs de treball.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: