Carla Miralles: “Si Puig no va a col·laborar amb els trens del Maestrat almenys que no molesti”

La secretària executiva de Bon Govern del Partit Popular de la província de Castelló, Carla Miralles, ha exigit al president Ximo Puig que faci com els seus col·legues socialistes d’Extremadura, Aragó i els nacionalistes catalans que comparteixen i paguen part del dèficit que generaran els 12 trens que el Govern d’Espanya posarà en marxa fins a Vinaròs l’any que ve.

Miralles ha assegurat que “el més còmode és fer com Ximo Puig no aportar cap solució i, molt menys, afavorir a les persones del nord de la província de Castelló”. Per això, “si Puig no va a col·laborar econòmicament amb els trens del Maestrat, almenys que no molesti”. Perquè “si té per contractar 500 persones per a la nova TV3 valenciana, que ens costarà 110 milions d’euros a l’any, té també per contractar un dels maquinistes”.

Així mateix, la responsable de Bon Govern del PPCS ha recordat que van ser els governs del PSOE els que van castigar al nord amb només tres trens. “Amb el PSOE al govern, eren suficients tres trens al Maestrat. Mai han fet res per millorar la comunicació dels nostres municipis amb la capital de la província”. Per això, per Miralles, “si el PSOE tingués la més mínima vergonya, hauria de callar perquè la seva herència van ser els més de 1.700 milions d’euros llençats al mar amb la plataforma del Castor i ni un sol tren més per a les nostres comarques”.

“Només el PP ha incrementat les freqüències de trens. El 2012 van augmentar a quatre i per 2018 el compromís és que arribin 12 trens al Maestrat”. No obstant això, “el PSOE només ens va deixar ruïna”, ha continuat Miralles.

Cal recodar que el PSOE va eliminar l’AVE a Castelló i obres com la N-232 i, a canvi, va apostar per la ruïna del Castor. Les xifres són contundents i entre la passada legislatura i el que va d’aquesta, el Govern del PP licita més de 559 milions d’euros a través d’obres i infraestructures útils per a Castelló. En primer lloc als 83,3 milions d’euros destinats a la variant de la N-340 entre Peníscola i Vinaròs l’obra es va culminar el passat mandat i que ha suposat un alleujament per al trànsit a la zona del Maestrat ja que millora la fluïdesa i la seguretat de 18.000 vehicles diaris.

A això se li uneix l’AVE a Castelló que amb una inversió de 171 milions d’euros i que connecta Castelló amb Madrid en dues hores i 20 minuts i millora, a més, les freqüències. Així mateix, el ministre De la Serna ha anunciat més de 1.000 milions per al corredor Mediterrani. La millora de la via fèrria entre Sagunt-Sogorb-Terol suposen altres 335 milions dels quals una gran part afecten Castelló, les obres de la N-232 o l’aposta per millorar l’A7 són exemples de la gestió eficaç del PP.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: