Brussel·les s’interessa pel programa de Retenció del Talent de Diputació de Valencia per a evitar la fuga de cervells

El diputat provincial de Projectes Europeus i responsable de l’àrea de Gestió i Retenció del Talent, Bartolomé Nofuentes, s’ha reunit amb Rodrigo Ballester, membre del gabinet del comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esports europeu, Tinor Navracsics, per a presentar a Brussel·les el programa de Gestió del Talent que està duent a terme la Diputació de València.

 

En la reunió, a la qual també ha assistit la vicepresidenta de les Corts Valencianes, Carmen Martínez, Nofuentes ha explicat les diferents línies de treball que s’emmarquen dins del programa, “que el seu objectiu és aprofitar el talent dels nostres i les nostres joves, facilitant la seua incorporació al món laboral, mentre empreses i institucions públiques es beneficien de les seues aptituds i coneixements”, ha destacat el diputat.

 

Una iniciativa que ha tingut un gran acolliment a Brussel·les, des d’on s’ha vist com el programa s’alinea perfectament amb les prioritats i reptes socials de l’Estratègia 2020 de la Unió Europea. Així, el gabinet de Navracsics s’ha interessat per conéixer les accions que s’estan duent a terme, i ha sol·licitat que se li mantinga informat del desenvolupament i actuacions que es duguen a terme.

 

Davant açò, Nofuentes ha ressaltat que “si des d’Europa mostren aquest interès pel nostre programa de Gestió i Retenció del Talent significa que estem fent bé les coses i, sobretot, que anem a comptar amb més suport i opcions per a poder seguir millorant-ho”.

 

El programa ha sigut reconegut tant a nivell nacional, sent premiat pel Ministeri d’Educació espanyol, com a internacional, rebent en 2015 l’etiqueta europea de Qualitat de Programes de Beques en l’Estranger atorgat per InternsGoPro, i en 2016 la nominació al premi de Millor Programa Públic de Tornada i Atracció del Talent de la startup Olé i StartUp Europe Awards.

 

A més, la publicació Li Figaro Étudiant ho ha considerat com un dels millors programes de pràctiques, col·locant a la Diputació de València per davant d’institucions com la Cámara de Comercio britànica o Microsoft Europa.

 

En la trobada, també s’ha tractat el projecte en curs, finançat per la Unió Europea, amb el qual es pretén revertir la fuga de cervells i del que s’espera tenir les primeres dades en 2018. Així mateix, el diputat provincial ha exposat alguns dels projectes europeus que des de la Diputació s’estan desenvolupant, com el LIFE Libernitrate.

 

Informació i Foto: http://www.dival.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: