Política

Bravo i Ciuró acorden col·laborar en mediació, formació de personal de Justícia i assistència a les víctimes de delicte

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo s’ha reunit aquest dijous a Barcelona amb la titular de Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró. En la trobada han participat la directora general de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia, Àngels Bixquert i el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón juntament amb l’equip de directors generals de la conselleria de Justícia catalana.

La reunió ha servit per tractar assumptes d’interès comú en matèria de Justícia com a servei públic que es presta a la ciutadania. Entre d’altres aspectes, les dues delegacions han abordat la importància de el paper de la mediació, en qüestions com l’avantprojecte de Llei concursal, el repartiment de fons europeus, la formació per al personal de l’administració de Justícia i l’intercanvi d’experiències en matèria de suport a víctimes de delicte.

En la seva compareixença davant els mitjans, Gabriela Bravo, ha mostrat la seva preocupació per la rigidesa de l’Ministeri a l’hora de repartir els fons europeus Next Generation. Una inquietud que comparteix també el Departament de Justícia català. Bravo ha reclamat una major flexibilitat a l’hora de repartir aquests fons “des de fa temps reclamem una millora de la cogobernaza per a la distribució d’aquests fons i que es tingui en compte el nivell en el procés de digitalització que té en aquest moment cada autonomia” .

Bravo ha recordat el compromís de l’President Puig per posar en marxa aquesta Oficina a Comunitat Valenciana per tal d’oferir una nova oportunitat perquè petites i mitjanes empreses i autònoms puguin tornar a tornarà començar. Properament ens tornarem a reunir amb el Govern de Catalunya amb la finalitat de poder implantar aquest servei a la Comunitat Valenciana.

“L’Oficina de Segona Oportunitat és un projecte importantíssim que té en marxa la Generalitat de Catalunya per ajudar les petites i mitjanes empreses. Aquest servei s’ha convertit en un suport clau d’assessorament a les empreses que, la situació econòmica, s’ha agreujat després de la pandèmia. ” ha destacat Bravo.

Les titulars de Justícia han posat en comú els projectes d’Oficina d’ajuda a les víctimes de delicte. En el cas de la Comunitat Valenciana la xarxa compta, en l’actualitat, amb 33 oficines i 190 treballadors. Des de la seva posada en funcionament, el 2018, s’han atès a 86.000 víctimes, 42.000 d’elles per violència de gènere. Bravo ha convidat a la seva homòloga a conèixer in situ el funcionament de les oficines valencianes.

Bravo i Ciuró han acordat obrir un espai de col·laboració per a la formació de personal de l’administració de Justícia. A més per part d’ambdues conselleries s’estudiarà un sistema de beques per a joves opositors a jutges i jutgesses, fiscals i lletrats i lletrades de l’Administració de Justícia (LAJS).

Les dues conselleres han mostrat la seva voluntat de seguir treballant de manera bilateral entre els equips de les dues conselleries i s’han emplaçat a una propera visita a la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint