Borriana ja té llest i condicionat el cementiri per al proper divendres dia de Tots Sants

El Cementiri Municipal de Borriana ha acabat pràcticament d’ultimar els treballs de neteja i adequació de la instal·lació que aquest divendres acollirà un any més, la celebració del dia de Tots Sants, en què els veïns i veïnes de Borriana acudiran al cementiri per honrar i recordar als seus familiars i amistats.

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, acompanyada per diversos regidors entre els quals es trobava el regidor delegat encarregat de la gestió del cementiri, Hilario Usó, han visitat el cementiri municipal on han pogut comprovar que tant a nivell logístic com de neteja i ornamentació, està tot a punt per divendres que ve, 1 de novembre.

L’edil de Cementiri ha fet èmfasi a recordar l’horari d’obertura al públic del cementiri municipal en els pròxims dies, que serà de 8h a 18.30h dijous 31 d’octubre, i de 7h a 19h el divendres 1 de novembre, ambdós dies ininterrompudament .

Segons ha explicat Usó, en la instal·lació s’ha realitzat una neteja a fons i condicionament i disposa ja de 100 escales arreglades i repartides per tot el cementiri a una distància d’un perímetre de 5 metres entre cadascuna, perquè els veïns i veïnes les puguin utilitzar amb facilitat.

A més, el cementiri compta amb altres 15 escales altes homologades i amb rodes, perquè es pugui accedir amb facilitat als nínxols situats a les files més altes.

Entre les diferents dotacions que podran utilitzar les persones que acudeixin aquests dies al cementiri, es compta amb un renovat material de neteja de 100 cubs, 100 escombres i 100 recollidors.

Pel que fa a l’ornamentació, s’han revisat els arbres i plantes situats al passadís central, a més de plantar directament a terra en diferents zones diverses desenes de flors i plantes decoratives per completar aquesta decoració especial del dia de Tots Sants.

A més, la Regidoria de Cementiri de l’Ajuntament de Borriana disposarà de dues cadires de rodes, cedides per l’Assemblea Local de la Creu Roja a Borriana, per facilitar la visita de les persones amb mobilitat reduïda al cementiri del municipi durant tota la jornada del dia de la festivitat de Tots Sants.

Les dues cadires de rodes estaran disponibles en la consergeria del cementiri municipal i podran sol·licitar-les totes les persones que ho necessitin per tenir problemes de mobilitat.

Va usar ha recordat que l’Ajuntament també facilitarà la localització amb el número de nínxol i fila i un plànol de la situació aproximada dels difunts inhumats al cementiri municipal per facilitar la recerca de familiars difunts.

Així, en la consergeria ia l’entrada del cementiri municipal s’instal·laran codis QR que enllacen amb una aplicació online gratuïta. Després escanejar i llegir el codi, les persones que ho desitgin podran accedir a la informació que busquen en qüestió de segons.

Per la seva banda, també la Policia Local de Borriana, davant la previsió d’una afluència massiva de visitants al cementiri, iniciarà el dijous dia 31 d’octubre l’operatiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants amb un reforç de vigilància policial de trànsit .

El dia 1 de novembre des de les 10h fins al tancament del cementiri, els accessos a Borriana per la glorieta situada a la CV-18 a l’avinguda Almassora seran tancats al trànsit rodat de vehicles i s’habilitarà un únic sentit de circulació població-cementiri, a l’avinguda Almassora, establint l’avinguda Vila-real com a via d’accés a la població.

Igual que en anys anteriors, com a aparcament addicional s’habilitarà al solar contigu al cementiri, darrere del tanatori, amb accés des de l’avinguda Almassora en sentit sortida ciutat i es senyalitzarà una via d’entrada, la més propera al cementiri, i una altra de sortida , la més allunyada.

Al costat de la zona d’oficines del cementiri s’habilitarà un espai reservat com a parada de taxis i estacionament reservat a persones amb mobilitat reduïda, així com per a una ambulància per atendre possibles incidències.

 

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament e Borriana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: