Barrachina recorda que la línia C5 ja va patir incendis a l’abril, maig i juny al seu pas per Segorbe, Navajas, Jérica i Caudiel per la falta de neteja a les vies

El portaveu adjunt del Grup Popular a les Corts, Miguel Barrachina, ha recordat avui que la línia de tren C5, afectada per l’incendi de Bejís, ja va patir incendis els mesos d’abril, maig i juny al seu pas per Segorbe, Navajas, Jérica i Caudiel per la falta de neteja a les vies.

Barrachina ha explicat que els frens del tren “van provocar que saltessin espurnes i el fet que la zona no estigués neta i desbrossada va provocar al maig un incendi al costat de la via a Segorbe, Navajas, Jérica i Caudiel”. “El que és sorprenent és que al juny es va tornar a repetir i no s’ha fet res. Ara l’incendi no ho ha provocat el tren, però la manca de neteja pot haver facilitat l’aproximació del foc al tren”, ha assenyalat.

El portaveu adjunt del GPP a les Corts ha recordat que sobre els incendis dels mesos passats el President Puig va dir que s’havia obert una investigació “de la qual no se n’ha sabut res”. “Ara ens diuen el mateix i esperem que no caigui en sac trencat”, ha indicat.

Barrachina ha recordat que a la comissió d’Infraestructures del 28 de juny passat li va preguntar a la consellera Rebeca Torró per l’estat de neteja de les vies. “El Ministeri ha de netejar i no és la primera vegada que demanem que es netegi la franja de protecció al voltant de les vies. Lamentablement durant mesos Puig no ha escoltat els alcaldes dels municipis que han reclamat insistentment la neteja de muntanyes i de vies”, ha manifestat. Així mateix, ha indicat que la neteja depèn del govern de Sánchez “però elevar la veu per exigir que es compleixi amb la Comunitat Valenciana depèn del President Puig”, i que el servei d’extinció d’incendis i el control de les emergències sí que són competència exclusiva de la Generalitat.

El portaveu adjunt del GPP ha recordat, finalment, que el seu grup ha demanat a les Corts la compareixença a Diputació Permanent del President Puig perquè expliqui el que ha passat amb el tren afectat per l’incendi i la coordinació entre la Generalitat i l’administració de l’Estat en matèria dincendis i en particular respecte al servei públic de ferrocarril. “S’han de donar explicacions per a la tranquil·litat dels ciutadans sobre un fet dramàtic que podia haver acabat en una tragèdia de grans dimensions”, ha indicat.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: