Municipis

Ascer i Almassora estudien bonificacions a empreses sostenibles

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i tècnics municipals han mantingut una reunió telemàtica amb representants de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) per a valorar la bonificació tributària a empreses que aposten per l’energia sostenible en les seues instal·lacions, com ja aplica a habitatges particulars. Reduir costos de fabricació i garantir el compromís mediambiental són els objectius de la proposta que estudia el consistori de cara a una pròxima trobada bilateral després de l’estiu.

La reunió forma part del calendari periòdic que mantenen les dues entitats per a fer front a reptes que afecten la indústria ceràmica en el terme municipal d’Almassora. La primera edil ha recordat que el departament d’Urbanisme ja ha redactat un informe tècnic amb les diferents qualificacions del sòl per a facilitar la tramitació a aquelles persones interessades en la implantació d’instal·lacions fotovoltaiques en el terme municipal. Es tracta de cinc tipologies de sòl que, al seu torn, distingeixen entre possibles models d’habitatge, indústries o edificis.

En el cas de promoure la instal·lació sobre cobertes d’edificis en sòl urbà urbanitzat les necessitats varien si es tracta d’un habitatge unifamiliar o bé un bloc o una nau industrial, atés que en aquest cas és necessari també l’estudi de seguretat i salut i el de gestió de residus, a més d’un projecte subscrit per tècnic competent per a justificar el compliment de la normativa, plans i pressupost desglossat.

L’informe especifica també els requisits en el cas del sòl urbà urbanitzat no construït, sòl urbà no urbanitzat o sòl urbanitzable sense programar, sòl no urbanitzable comú i sòl no urbanitzable d’especial protecció. En aquesta última opció no és possible autoritzar la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Tampoc s’autoritzaran les edificacions que tinguen obert expedient de restauració de la legalitat ni en aquells espais que per les seues característiques de protecció només permeten obres de conservació i manteniment.

De qualsevol manera, l’Ajuntament d’Almassora vol facilitar la implantació d’aquestes plaques en tots aquells espais on la llei ho permeta, amb independència de què es tracte d’indústries, habitatges particulars i parcel·les, diferents possibilitats per les quals s’han interessat residents a Almassora i empresaris com a nou model de consum energètic.

La pròpia administració encamina la seua estratègia d’eficiència energètica cap a aquesta mena d’eines. És per això que a l’abril va sol·licitar una subvenció de 130.245,46 euros a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a dur a terme la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la coberta de la piscina municipal.

En el cas dels tributs municipals, des d’enguany l’Ajuntament d’Almassora bonifica l’Impost de Béns immobles (IBI) i el de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) als habitatges que incorporen energia solar. D’aquesta manera, redueix el 25% en l’IBI als tres períodes següents al de la finalització de la instal·lació d’aquests sistemes. En el cas de les obres, el descompte és del 95% de la quota de l’ICIO en les construccions, instal·lacions o obres específiques que siguen necessàries per a incorporar sistemes per a l’aprofitament terme o elèctric de l’energia solar.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint