Arrenca a Benidorm la 4a edició de el curs universitari impulsat per Turisme per al personal de pisos en allotjaments turístics

Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant, impulsa un any més la formació universitària i la qualificació professional per al personal de pisos en allotjaments turístics.

D’aquesta manera, aquest dilluns arrenca a Benidorm la quarta edició de el Curs d’Expert en ‘Housekeeping-Gestió de Pisos i Neteja en Allotjaments’, que s’impartirà durant el curs acadèmic 2021-2022. Després de les seves quatre edicions, ja són un centenar de professionals dels que han obtingut aquesta titulació, a la qual se sumaran les 23 noves persones matriculades en aquesta edició.

Així mateix, el proper dia 20 de setembre donarà inici la primera edició de el Curs de Perfeccionament de Cambreres / us de Pis en Allotjaments Turístics, impulsat per la Universitat Politècnica de València i que s’impartirà al campus de Gandia. De moment, 13 persones ja han oficialitzat la seva matrícula i iniciaran les classes la setmana que ve.

Ambdós cursos compten amb una durada de 200 hores amb classes presencials ia distància, impartides durant els mesos de setembre a desembre de 2021. L’objectiu és la formació de professionals qualificats en l’àrea de la gestió i coordinació dels treballs que realitza el personal de neteja i conservació en habitacions, recepció i zones comuns d’hotels, residències i apartaments, així com serveis de llenceria i bugaderia.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que “l’objectiu és fomentar i facilitar una formació de qualitat per a aquest col·lectiu, i donar visibilitat i dignificar, des del punt de vista professional, les professions vinculades a la mateixa”.

En aquesta línia, Colomer ha assenyalat que “una empresa turística no pot mantenir un esquema basat en un abús de jerarquies, ha de tenir una mirada horitzontal de gestió de l’talent i idea d’equip”. Per això, ha assenyalat que des de Turisme CV s’aposta per impulsar la formació per “reciclar-nos i reinventar-nos a perpetuïtat, que és el que ens toca a aquesta generació i a les que vindran”.

Tots dos cursos estan especialment dirigits a professionals en actiu que vulguin millorar els seus coneixements en gestió de pisos i pretenguin promocionar internament dins les seves empreses, així com a persones desocupades amb experiència prèvia en el sector de l’allotjament. També poden accedir persones titulades universitàries o en Formació Professional que vulguin aconseguir una especialització en aquest àmbit.

Aquest programa específic orientat a el personal de pisos s’ha elaborat des de Turisme Comunitat Valenciana amb el suport de representants i agents directament relacionats amb el sector, com és el cas dels sindicats (UGT, CCOO), l’associació de governantes Asego, l’associació de cambreres de pisos (Kellys), i d’altres representants d’associacions d’allotjaments turístics.

4a edició de el Curs Housekeeping (UA)

Es tracta d’un curs que impulsa Turisme Comunitat Valenciana, a través de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT), en col·laboració amb l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d’Alacant (UA).

Tindrà una durada de 200 hores distribuïdes en 40 sessions presencials o online, des del 13 de setembre fins el 16 de desembre de 2021.

El Curs d’Expert en Housekeeping s’insereix en el marc dels ensenyaments universitaris que imparteix la Universitat d’Alacant i comporta el títol propi d’Expert de la UA, de reconegut prestigi i qualitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: