Arcadi España anuncia la instal·lació de nous box aparcabicis per “fomentar una mobilitat sostenible”

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha anunciat que la Generalitat va instal·lar consignes d’estacionament per a bicicletes en estacions de FGV “per millorar la intermodalitat i fomentar els models de mobilitat sostenible com un instrument a el servei d’un sistema de mobilitat respectuós amb el medi ambient i la qualitat urbana, eina decisiva enfront de l’canvi climàtic “.

El conseller ha afegit que “és fonamental fomentar la cultura de la mobilitat sostenible entre els nens i nenes per avançar cap a un nou model de mobilitat quotidiana”. Així ho ha exposat en la presentació dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana que començaran el proper dia 17 de setembre.

En aquest sentit, Arcadi Espanya ha destacat que la combinació entre els desplaçaments amb bicicleta i el transport públic representen una alternativa sostenible a la mobilitat personal, que cobra especial rellevància en els accessos a les grans ciutats, “atenent així a les demandes que han manifestat diferents associacions de ciclistes a les reunions que s’han mantingut amb la Conselleria “.

Consignes d’aparcaments

Segons ha informat el titular de Mobilitat, es van a implantar cinc unitats prototips, dissenyades per FGV en el marc de el projecte europeu Sprout, començant per la instal·lació aquest mateix mes a l’estació Torrent Avinguda. També s’ha previst la implantació a l’estació de l’Empalme, a l’estació Alboraia-Peris Aragó, a l’estació Quart de Poblet, així com a l’estació del Campello de la xarxa de l’TRAM d’Alacant.

Aquestes estacions han estat seleccionades a partir d’enquestes realitzades als usuaris de FGV en el marc de el mateix projecte.

‘Mobilitza’t’

D’altra banda, en l’acte de presentació de la Setmana Europea de la Mobilitat de la Comunitat, a la qual també ha assitido el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, alumnat de l’escola pública Ciutat de Bolonya i el cantautor infantil, Dani Miquel, s’ha presentat el videoclip de la cançó ‘Mobilitza’t’, creada per l’artista valencià que en paraules Arcadi Espanya, “sonarà durant la Setmana de la mobilitat per a fomentar entre nens i nenes una mobilitat sostenible”.

Es tracta de la col·laboració d’un “referent actual de la música infantil valenciana que està treballant en enriquir cançons tradicionals a ritme de rock, samba o ska, perquè compongui cançons noves o recuperi altres amb el seu toc personal de manera que a través de la música, es pugui comunicar millor amb els nens i nenes i transmetre la importància de la mobilitat sostenible “.

“Des de la Generalitat, -ha destacat el conseller-, hem apostat sempre per la mobilitat sostenible, i ara més que mai, i som conscients que els nens són els que en molts casos reeduquen als seus pares en aspectes tan importants com la sostenibilitat i el respecte medi ambient, per això és fonamental dirigir-nos a ells i fer-ho d’una de forma amena i divertida “.

Per la seva banda, Vicent Marzà ha destacat que “els centres educatius són capaços de contribuir a la transformació de el model actual de mobilitat cap a un model de mobilitat sostenible. Aquest any ens ha canviat tot, tantes perspectives, que també fa a la mobilitat i als el accés als centres educatius hi ha hagut canvis “.

“Mostra d’això és que, en els protocols que hem establert per a inici de curs, ha estat una qüestió preceptiva per intentar facilitar les anades i tornades als centres educatius a peu, amb bicicleta, en patinet i altres tipus de transport que faciliten la mobilitat segura des del punt de vista sanitari, però que ajuda també a una mobilitat sostenible “, ha indicat.

Marzà ha afegit que “per això considerem molt oportuna la proposta que es fa des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per treballar-la en els centres educatius de forma activa i que els nens i nenes la puguin viure”.

El que es pretén, en definitiva, és difondre els avantatges de desplaçar-se a peu, amb bicicleta, en patinet o en transport públic per millorar la qualitat de vida en els pobles i ciutats i conscienciar, a les noves generacions que seran ells els que tindran que implicar amb els efectes perniciosos de la contaminació atmosfèrica, el soroll, la congestió, l’escalfament global, la desaparició d’hàbitats i els riscos climàtics extrems

Setmana de la Mobilitat Sostenible

La Setmana de la Mobilitat Europea de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana començarà el proper 17 de setembre amb la celebració de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible; el dia 21 de setembre la Conselleria ha programat la Jornada sobre Mobilitat en temps de pandèmia.

El dia 22, se celebrarà el Dia Europeu sense Cotxes, jornada en què el transport públic serà gratuït i el conseller visitarà diferents punts de Metrovalencia, Tram d’Alacant i Tram de Castelló.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: