Alumnat del Màster en Psicopedagogia de l’UJI desenvolupa un projecte d’inserció soci laboral al Centre d’Educació Especial Penyeta Roja

Informació i Foto: http://www.uji.es

Un grup d’estudiantat del Màster en Psicopedagogia de la Universitat Jaume I de Castelló, format per Cristina Condomina, Núria Fraile, Judith Alfonso, Javier Mármol i Lucia Mateu i coordinat per quatre membres del professorat d’aquest màster, ha desenvolupat un projecte d’inserció soci laboral per l’alumnat del Centre d’Educació Especial Penyeta Roja a Castelló.

Sota el lema «Nosaltres també som capaços», el projecte busca treballar amb la inserció laboral d’aquest col·lectiu, moltes vegades invisible per la societat i el món empresarial perquè en opinió dels promotors les «seves limitacions físiques, psíquiques o sensorials no els impedeixen somiar amb un futur en el món laboral, que si és complicat per tot el món, per ells molt més ».

Per desenvolupar el projecte, l’estudiantat ha realitzat un recorregut pels corredors, vestíbul i aules dotant-los de recursos i lemes per aconseguir la seva apoderament personal i millorar la seva autoestima davant el món laboral, que els esperarà a partir de juny quan hagin d’abandonar el centre . En opinió de l’alumnat del màster «tothom hem de tenir un lloc en la societat en la qual vivim i en el món laboral en el qual ens desenvolupem i ells també ho volen, ho necessiten i entre tots està fer-ho possible».

El recorregut consisteix en una primera parada al lema: «Demana un DESIG i sal a buscar-», aquest lema ha estat treballat amb ells a través de la pintura i l’art «cinta carrosser», amb això es pretén aconseguir el famós empowerment, és a dir, el desenvolupament de la confiança en les seves pròpies capacitats i accions. El recorregut continua amb una parada a les portes que donen accés a les seves aules, on es pot llegir «Som capaços».

Un cop aconseguida la confiança en les seves capacitats, es pretén treballar el seu acte-concepte, el «sóc capaç de fer-ho». Després de creuar les portes i entrar en el seu vestíbul, es va dur a terme una tècnica utilitzada en les comunitats d’aprenentatge, fase del son, on l’alumnat plasma a través de l’art seus somnis, en aquest cas les seves aspiracions laborals i professionals. Molts d’ells tenen una gran destresa en alguns àmbits com són el dibuix, l’escenificació o la jardineria entre d’altres.

Per finalitzar, l’últim recurs ofert es trobaria a les seves aules i és una pàgina web creada per la estudiantat del màster que recull tècniques i consells sobre el món laboral i tot el que això implica: creació d’un currículum innovador i adaptat a les necessitats, consells davant una entrevista de treball, drets i deures dels treballadors i el més destacable, informació útil, tant a empresaris com a demandants d’ocupació amb discapacitat, sobre els beneficis i contraprestacions que s’obtenen en aquestes contractacions.

Pàgina web: https://javimarmol91.wixsite.com/inserta-tic

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: