Almassora transforma l’entorn del col·legi Germans Ochando amb un projecte de l’alumnat

Informació i Foto: http://www.almassora.es

L’entorn del col·legi Germans Ochando ha iniciat la seua transformació gràcies al dissenyat que l’alumnat del centre va traslladar als tècnics municipals. Les obres compten amb un pressupost de 54.421,27 euros, amb càrrec al Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) per a renovar aquesta plaça situada en el carrer Sant Pere, a escassos metres també del centre de salut del mateix nom.
La peculiaritat del disseny radica que els estudiants de cinquè de Primària de Germans Ochando van redactar les bases d’aquesta intervenció per a fer als xicotets partícips de la transformació de la ciutat. El seu projecte, que distingeix l’accessibilitat i la integració en el barri, va ser acceptat pels tècnics municipals, que van tenir en compte les propostes dels xicotets a l’hora d’executar el disseny definitiu.
L’actuació ha obligat a eliminar l’arbrat anterior perquè les arrels subterrànies afectaven al paviment i posaven en risc els habitatges més pròxims. Aquest espai, no obstant açò, comptarà amb noves zones d’ombra i jocs perquè recupere la participació veïnal que la degradació i la falta d’instal·lacions impedien fins avui.
Una altra de les millores de l’enclavament serà la reordenació del tràfic. La circulació tindrà nova configuració per a solucionar l’embut que es creava en aquest espai, sobretot coincidint amb les entrades i eixides de l’alumnat del col·legi Germans Ochando. La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha considerat que la intervenció en la plaça, a més de ser la mostra més evident de la participació ciutadana des de la infància, reforçarà la seguretat vial en un entorn que registra el pas constant de vehicles i vianants. Precisament els vianants seran els principals beneficiaris de les solucions als problemes de mobilitat i accessibilitat. També els més xicotets guanyaran un nou espai d’esplai a l’eixida del col·legi, tant per a l’alumnat del col·legi Germans Ochando com del Regina Violant en les seues instal·lacions provisionals.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: